Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"För många väntar på att han kliver fram"

I det åttonde avsnittet av 031 Hockey är Roger Rönnberg kritisk mot lagets beroende av stjärnan Ryan Lasch.… – För många väntar på att han kliver fram.

GP:s hockeymagasin 031 Hockey får besök av huvudtränaren Roger Rönnberg och hemvändande Lias Andersson som återvänder efter att ha provat på lyckan i New York Rangers.
Även om defensiven inte har varit på topp så riktar Roger Rönnberg en liten känga till spelarna och lagets beroende av Ryan Lasch.
– Jag tycker att man ser en tendens för att för många väntar på att han kliver fram. Vi behöver fler som kliver fram i matcher när våra motståndare lyckas plocka bort honom, säger Rönnberg.

Frölunda-tränaren passar även på att hylla de två återvändande spelarna som varit och provat på lyckan i Nordamerika – Lias Andersson och Carl Grundström.
– Det betyder fantastiskt mycket, vi får in två offensiva spelare som kan driva offensiven och kan styra rytmen i sina respektive kedjor, säger han.

Lias Andersson är tillbaka efter att ha försökt slå sig in i New York Rangers. Då har han fått ett problem - hans tröjnummer, 24, ska snart hissas i taket.
– Jag vill inte ha något nummer som varit med och vunnit guld, de spelarna är mina idoler och alla förtjänar en hyllning. Jag får leta lite i arkivet, säger han.

Du tar inte pappas kompis, Tomi Kallios nummer?
– Nej, 71 kommer jag inte att röra.

Lias gör även SHL-debut för Frölunda på torsdag kväll när Frölunda möter Luleå på bortais.
– Jag har längtat länge efter det, det är något man har drömt om sedan man var liten. Jag ska njuta och plocka hem tre poäng till Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.