Frölunda gav bort segern – buades ut av fansen

Tredje raka segern såg ut att vara hemma för Frölunda. Då föll laget ihop som ett korthus i slutet av matchen. 3-1 blev 3-4 och Moras avgörande kom med två sekunder kvar.
– Vi behöver lära oss ett par saker, säger Roger Rönnberg bittert.

ANNONS
|

Det såg ut att bli en perfekt kväll för Frölunda under lördagen. Tomi Kallio fick stående ovationer och hyllades rejält innan nedsläpp, 11 222 på plats i Scandinavium och ledning med 3–1 mot Mora.

Men det skulle sluta betydligt värre efter att Mora kämpat sig ikapp till 3–3 bara för att avgöra matchen med två sekunder kvar. Ett mål av Michael Haga som fick stora delar av publiken i Scandinavium att bua ut laget.

LÄS MER:Frölundas fem bästa spelare mot Mora

Efter matchen satt Roger Rönnberg länge helt tyst framme vid podiet och väntade på att presskonferensen skulle börja. Ett par djupa suckar avlöste varandra medan han skummade igenom statistiken från kvällens drabbning.

ANNONS

– Jag var så glad efter andra perioden att vi gör en sådan match när vi har den här hyllningen för en av klubbens största profiler. Om det är en sak jag har fått förklarat för mig om Tomi Kallio så var det att han var oerhört ödmjuk, säger Rönnberg och fortsätter.

– Om det är något vi behöver prata om på måndag så är det just ödmjukheten. Det är det de handlar om när vi åker på den här oerhört tunga och onödiga förlusten. Vi tappar vår ödmjukhet och ger bort puckar, jobbar inte färdigt och vi dras med över att det har gått lite lätt i de två första perioderna.

LÄS MER:Se "Henkes" hyllning till gamla lagkamraten

En tung läxa att få?

– Ja ... vi behöver lära oss ett par saker. Vi har två matcher i rad där vi inte haft rätt mentalitet för att spela på en ledning. Det går fort från att vara nonchalant och hamna i panik och vi blir totalt passiva i slutet av tredje och det är en jäkligt tung förlust måste jag säga.

LÄS MER:Det krävs ingen tröja i taket för evig kärlek

Lika tungt var det i omklädningsrummet efter matchen. Flera spelare, däribland Ryan Lasch hade redan försvunnit när dörrarna öppnades och av spelarna som var kvar så var det deppiga miner.

ANNONS

– Jag vet inte vad jag ska säga ... jag har inga ord, säger Johan Mattsson och fortsätter.

– Det är alldeles för dåligt och det är så jävla surt. Jag vet inte vad som händer i tredje ... vi ger bort det och det är för dåligt.

"För jävla surt!"

Patrik Carlsson har börjat säsongen på ett lysande sätt och öser in poäng. Men efter den här genomklappningen hade han svårt att hitta rätt ord samtidigt som han försökte knäppa skjortan.

– Det är för jävla surt! Vi gör två jättebra perioder och lutar oss framåt och spelar med bra fart och sen vet jag inte vad som händer i tredje ... vi ger bort det och det är för dåligt, säger han.

Brist på ödmjukhet?

– Jag vet faktiskt inte vad ... vi får prata om det här men det är klart att det här är inte tillräckligt bra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS