Efterlängtade mål för Söderlund

Om du ska göra ditt första mål i Frölundas tröja kan du lika gärna göra det minnesvärt. Fråga bara Tim Söderlund, 20 – som även fixade andra målet och segern i sudden mot Rögle.

ANNONS
|

Talangen som värvades från Skellefteå startade säsongen för Frölunda i den första powerplay-uppställningen, men när målen inte trillade in så ramlade han neråt i rangordningen.

Bristen på mål satte sig till och med lite i skallen för den snurrande forwarden.

Ända till mötet mot Rögle, vill säga.

LÄS MER:Fällan höll på att kosta Frölunda segern

Det kläckta ägget i målkolumnen hade allt: Fart, mod och läckra dragningar.

– Det var riktigt skönt! Jag har längtat efter att få göra det där målet, så det var riktigt skönt att få dit den. Nu slipper jag tänka på det nåt mer, säger Söderlund med sin breda norrländska.

Under veckan som gått har Tim sett vass ut på träningarna i Frölundaborg – och efter varje pass har han stannat kvar på isen för att mata och nöta direktskott.

ANNONS

– Jag försöker bara spela mitt spel! Jag vet att till slut så släpper det, bara jag fortsätter att jobba hårt. Det är det som jag tänker göra, lovar Söderlund.

Om du ser på resten av säsongen?

– Jag tror att jag kan göra en mycket bättre säsong än den förra! Själv vill jag att det ska hålla flera matcher i rad, inte bara vara upp och ner, upp och ner.

LÄS MER:De var bäst i Frölunda mot Rögle

Rögle startade matchen hårt – men den här gången var Frölunda med. Trots ett par utvisningar emot sig så var det 031-gänget som skapade de allra flesta heta chanserna.

Båda boxplayspecialisterna Max Friberg och Mats Rosseli Olsen var helt rena i numerärt underläge – och båda två träffade rödmålat stål. Västgöten med ett skott i ribban och norrmannen i stolpen, faktiskt.

I andra perioden käbblades det en hel del – och perioden blåstes sönder för utvisningar. Fem för Frölunda, som återigen fick kämpa i boxplay.

Men Mats Rosseli Olsen, han ordnade på nytt ett friläge – och missade.

– Jag är för dålig, bara! Jag skulle ha gjort ett eller två mål, så hade det varit bra ...

I den tredje perioden gick Frölunda ner sig – och lät Rögle kvittera. Inte förrän i sudden vaknade Roger Rönnbergs lag till liv – och det var Tim Söderlund som avgjorde.

ANNONS

Med , om möjligt, ett ännu läckrare avslut.

Först en stoppfint, sedan ett dragskott i krysset!

– Jag tänkte inte så mycket! Då jag gör det brukar det inte gå så bra, säger han med ett leende.

Och coach Roger Rönnberg hyllar sin målskytt.

– Han har alla förutsättningar för att bli en publikfavorit för göteborgarna. Han är en spelare som bryter mönster och ger oss hela tiden en offensiv.

En av de snabbaste i laget?

– Ja, framför allt med puck! Jag tror att han är snabbare med puck än utan, säger Rönnberg!

Förra matchens syndaback Mattias Nörstebö spelade för övrigt 57 sekunder i matchen i Ängelholm innan han utgick. Enligt rapporterna har han åkt på en axelskada.

Det är den tredje i rad för Frölunda, som även haft Jesper Emanuelsson och har Filip Westerlund borta för just axeltrubbel.

ANNONS