Tung förlust för Frölunda i upprört rivalmöte

|

Första bortamatchen för säsongen började visserligen ganska bra för Frölunda i ett slutsålt Löfbergs Arena. Ryan Lasch började matchen med att bli utvisad efter 49 sekunder men gav också Frölunda ledningen i den första perioden i powerplay. Men i sportens värld gäller ordspråket "Släkten är värst" – så även denna gång.

Vem som kvitterade till 1–1 efter Laschs ledningsmål? Jo, den gamle Frölunda-profilen Dick Axelsson som är tillbaka i svensk hockey igen. Men när Frölunda återigen fick chansen i powerplay så small det igen när Victor Olofsson drog in ett dragskott till 2–1, efter att just Dick Axelsson suttit i utvisningsbåset.

Innan den första perioden var över hade dock Michael Lindqvist kvitterat och Joakim Nygård gett sitt Färjestad ledningen. För Johan Gustafsson som gjorde sin 100:e match för Frölunda blev det en mardrömsperiod med svaga 50 i räddningsprocent.

– Första perioden är bra spelmässigt, förutom i ytan framför eget mål. Där är vi för mjuka och det är där det avgörs. I andra är det för mycket utvisningar och framför målet är de hetare, säger Joel Lundqvist till C More.

I den andra perioden fortsatte målen att trilla in i rivalmötet men inte för Frölunda. Istället kunde Joakim Nygård slå till efter dryga 26 minuter efter att pucken studsat på Matt Donovan och ställt Johan Gustafsson. Det målet från Nygårds klubba fick bägaren att rinna över hos Roger Rönnberg som bytte ut Johan Gustafsson och slängde in Johan Mattsson.

Två minuter senare var det dock dags igen när Marcus Nilsson kunde överlista Mattsson och sätta 5–2 för Färjestad.

– Det är snarlika mål som de får göra. De får stå framför målet och peta in puckar från höger och vänster. Det är inte bra. Vi har lägen till och från, säger Lundqvist.

I den tredje perioden var det utvisning på utvisning. Nygård åkte ut tidigt och sen hettade det till rejält. Först åkte Rasmus Asplund på en crosschecking i ryggen och på väg ut i båset knuffade han till Simon Hjalmarsson som gav sig på Asplund som då fick hjälp av Dick Axelsson i båset.

Samtliga åkte ut och kort därefter åkte även Sean Bergenheim ut. Finnen hade knappt kommit in på isen efter utvisningen innan han hittade Jonathan Sigalet som kunde reducera till 3–5.

I numerärt överläge med dryga sju minuter kvar tog Roger Rönnberg timeout.När Dick Axelsson återigen satt i utvisningsbåset så kunde Joel Lundqvist slå till för Frölunda och ta laget ett steg närmare en kvittering. Men när Rönnberg valde att plocka ut Mattsson så kunde Martin Johansson sätta 6–4 i tom kasse för Färjestad, innan det även bli 7–4 i tom kasse genom Per Åslund.

Förlusten mot Färjestad var Frölundas första för säsongen.