Frölundas Pathrik Westerholm och Gustav Lindström jublar
Frölundas Pathrik Westerholm och Gustav Lindström jublar Bild: MATHIAS BERGELD

Frölunda vände och vann mot regerande mästarna

Det började inget vidare för Frölunda mot Växjö. Men det slutade desto bättre efter fem raka mål och vändning mot de regerande mästarna.

|

Joel Lundqvist och Ryan Lasch fick lite extra vila och var inte med när Frölunda startade upp säsongen mot de regerande mästarna Växjö nere i Varberg.

Då var det ett taggat Frölunda som kom ut i den första perioden. En period som inleddes med att både Joel Mustonen och Max Friberg delade ut två tryckare direkt medans Gustav Lindström delade ut den största proppen på Brendan Shinnimin.

Spelmässigt då? Jo, då var det Växjö som var snäppet starkare i den första perioden och rättvist också tog ledningen. Detta när Austin Ortega fick tag i pucken och snärtade upp pucken i krysset bakom Johan Mattsson som fick förtroendet av Roger Rönnberg i säsongspremiären.

Roger Rönnberg drog nog efter andan när nyförvärvet Viktor Ekbom fick pucken upp mot ansiktet i den första periodens slutminut – men det var ingen fara med backtuffingen från Örebro.

Joel Mustonen fick ett gyllene läge att kvittera i den andra periodens inledning. Men i kalasläge satte han pucken rätt i magen på Viktor Andrén. Istället kunde Erik Josefsson göra 2–0 för Växjö innan Linus Fröberg utökade till 3–0 efter ännu ett handledsskott upp i krysset bakom Johan Mattsson.

Fjellström med tre mål

Det skulle dock komma en reducering innan den första perioden var över. Chay Genoway fick fram pucken till Oliwer Fjellström som kunde göra Frölundas första mål för säsongen.

Den andra periodens hetaste stund? Det var när Simon Hjalmarsson och Brendan Shinnimin tappade humöret och delade ut några slag mot varandra. Något som gav duon ett besök i utvisningsbåset.

LÄS ÄVEN: Sjöström om truppen: ”Jättenöjda med spelarna vi fått in”

Frölunda skulle dock komma tillbaka i den här matchen och det direkt i inledningen av den andra perioden. Först reducerade Simon Hjalmarsson när han styrde in pucken bakom Viktor Andrén.

Oliwer Fjellström klev fram och kvitterade till 3–3 efter att han snärtat upp pucken i krysset. Hans andra fullträff för kvällen – förra säsongen blev det noll fullträffar i SHL för Fjellström.

Vändningen skulle fullbordas då Pathrik Westerholm visade att han har krut i bössan också efter att även han dragit upp pucken i krysset. Ett mål som dessutom innebar seger för Frölunda. I slutet utökade dessutom Oliwer Fjellström till 5–3 i öppen kasse.