Dahlin stor hjälte för Frölunda – avgjorde sent

Det såg ut att bli en mardrömsmatch för Frölunda. Men Johan Gustafsson höll Frölunda kvar i matchen – sen klev Rasmus Dahlin fram och avgjorde och kvitterade till 1–1 i matcher.

|

I Scandinavium i den första kvartsfinalen var det Oscar Alsenfelt som storspelade och räddade sitt Malmö när Frölunda kom ut flygandes på hemmais.

Två dagar senare var det helt ombytta roller.

Johan Gustafsson stod för 15 räddningar enbart i den första perioden. Trots det låg Frölunda under med 1–2 efter att Malmö kört över Frölunda fullständigt och vunnit skottstatistiken med förkrossande 17–2.

Malmö fick till en början uppleva exakt det som Frölunda fick uppleva på hemmais. När Joel Lundqvist fick träff efter Ryan Laschs framspelning och gav gästerna ledningen – då var det Frölundas första skott på mål – Malmö hade tio.

Innan perioden var över hade dock Malmö vänt på steken. Erik Forssell kvitterade innan Lukas Haudum satte 2–1 efter att hemmalaget spelat ut Frölunda så det stod härliga till.

– Det är inte alls bra … vi är lite stressade och slår bort för många puckar. Vi backar för långt hemåt och de får ingen press på sig, säger Simon Hjalmarsson till C More efter den första perioden.

Roger Rönnberg var inte direkt nöjd efter den första perioden.

– Frölunda är passiva och tveksamma. Vi måste vara mer fysiska och åka mer skridskor. Vi vet vad vi ska göra det gäller bara att lita på det, säger han till C More.

Kvitteringen skulle dock komma för Frölunda och det efter ett riktigt mönsteranfall. Rasmus Dahlin hittade fram till slitvargen Mats Rosseli Olsen som serverade en riktig macka på bladet för Adam Almquist som inte gjorde något misstag utan överlistade Oscar Alsenfelt.

– Det är klart bättre från vår sida, säger Adam Almquist efter den andra perioden till C More.

Desto tyngre för Frölunda var att Joel Mustonen, Mattias Nörstebö och Jonathan Sigalet alla lämnade isen med smärtor efter tacklingar under den andra perioden

I den tredje perioden gav Robin Alvarez återigen ledningen till Malmö innan Rhett Rhakshani utökade till 4–2.

Men 30 sekunder senare slog Sebastian Stålberg till för Frölunda och reducerade innan Carl Grundström kvitterade till 4–4.

Vem som blev stor hjälte tillslut?

Jo, Rasmus Dahlin som satte sista pucken i mål och kvitterade matchserien till 1–1.