Första SHL-målet för Lucas Raymond

Lucas Raymond, 16, har presenterat sig på riktigt för Hockeysverige. Borta mot Skellefteå gjorde Frölundas supertalang sitt första SHL-mål i karriären.
– Obeskrivligt. Det är riktigt roligt. En dröm sedan man var liten, säger Raymond.

ANNONS
|

När Frölunda tog emot Luleå under annandagen fick Linus Nässén sätta sitt första SHL-mål i karriären.

Två dagar senare, fast på besök hos Skellefteå i Västerbotten, var det dags för ännu en Frölunda-yngling att göra det efterlängtade målet.

Den här gången var det den 16-årige supertalangen Lucas Raymond som fick jubla när han, mindre än halvminuten efter Gustav Lindströms ledningsmål, utökade till 2-0 mot Skellefteå.

När man gör ett historiskt mål är det kutym att lagkamraterna sparar pucken och ger den till spelaren efter matchen.

Hjalmarsson sparade pucken

Denna gång var det Simon Hjalmarsson som stod för den insatsen, och som även ingick i Raymonds kedja, med Patrik Carlsson som tredje länk.

ANNONS

– De är ju grymt duktiga spelare så de gjorde det ju enkelt för mig också, säger Raymond, och fortsätter:

– Det har ju varit lite till och från, så det var skönt att det lossnade här i dag.

2016 var det Rasmus Dahlin som gjorde debut just i Skellefteå, och bidrog med en assist. Nu var det nästa stortalang som gjorde sin första poäng i Västerbotten.

"Det är grymt kul"

– Det är grymt kul. Speciellt när vi vinner dessutom. Sedan är ju Rasmus nästan i en liga för sig. Han är grymt duktig, säger 16-åringen.

Lucas Raymond ses som en av svensk hockeys, samt världens, största talanger i sin ålder. 16-åringen har fullkomligt öst in poäng i Frölundas J20-lag, hittills har det blivit 29 poäng på 23 matcher.

Nu siktar han på chans till fler poäng även i A-laget.

– Vi får väl se, men det hoppas jag på, säger talangen.

SHL-debuten kom i början av oktober borta mot Växjö och inför mötet med Skellefteå hade forwarden spelat fyra matcher med A-laget. Nu kan de kanske komma att dugga tätare.

– Det vet jag inte. Vi får se, men jag hoppas ju såklart, säger Raymond.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS