Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Extra rivalitet för Grundström: "Känslorna sitter i"

Känslorna har svallat i kvartsfinalserien mellan Frölunda och Skellefteå. En som vill vinna lite extra är Carl Grundström, fostrad i Björklöven. …– Det sitter i lite grann, säger han om rivaliteten med Skellefteå.

Den nu 19-årige forwardstalangen fick sin hockeyfostran i Björklöven innan han tog steget till Modo 2013-14. Efter att den klassiska klubben åkte ur SHL förra säsongen blev det Frölunda som vann dragkampen om Carl Grundström.
Med tanke på uppväxten i Björklöven så är mötet med Skellefteå ett möte han extra gärna vill gå vinnande ur.
– Det är grymt kul att spela mot Skellefteå och man vill ju vinna, säger han.

Den rivaliteten tvättar man inte bort?
– Nej, men det var lite mer förr när jag spelade i Björklöven. Men det är klart att det sitter i lite grann.

Under grundserien blev det 45 matcher för Carl Grundström och 20 (14+6) poäng. Ett bra facit för 19-åringen som är draftad av Toronto. Men den egna formen tycker han kan höjas en hel del nu när det har blivit slutspel.
– Jag tycker det varit sådär ... jag kan bättre och det får jag visa nu, säger han och fortsätter.
– Det är ju mycket tuffare i slutspelet. Jag hade inte förväntat mig att få massa gratislägen... Men det är bara att gnugga på. Det kommer att lossna.

Bara att gnugga på?
– Ja, jag tycker det bara är att köra på. Det kommer att lossna och det har inte varit någon katastrof, det har varit helt okej, men det är tuffare tag framför mål nu.

Tidigare under säsongen jämförde Roger Rönnberg sin forwardstalang med en viss Peter Forsberg. Då var det vinnarskallen som Rönnberg tyckte påminde honom om "Foppas". Men Carl Grundström gillar även att spela lika tufft och hårt som förebilden.
– Det blir ju så nu! Slutspel är alltid slutspel och det hårdnar till lite. Det är det här man hade förväntat sig, säger Grundström som gör sitt första slutspel.

Men ganska kul va?
– Ja! Det är grymt kul! Tuffa matcher och riktigt, riktigt roligt att spela.

Trots att utvisningsminuterna haglade i den andra kvartsfinalen så höll sig de flesta spelarna i skinnet. De fula tacklingarna och påhoppen var nästintill obefintliga.
– Båda lagen spelar tufft och hårt och det är ju roligt när det smäller lite extra, säger Grundström med ett stort leende.

För Frölunda är det nu ett drömläge att återigen koppla greppet i matchserien. På hemmais är laget extremt starka och det ska leda laget och Grundström till en ledning med 2–1 i matcher.
– Vi har grymma fans som jobbar fram oss på isen. Det är riktigt kul att få spela framför våra fans, säger Grundström.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst