Experten: Landeskog – en kostsam trejd

Gabriel Landeskog har länge ryktats bort från Colorado, men enligt TSNs expert kommer det kosta för den klubben som vill ha den svenske lagkaptenen. – Man kommer kräva mycket.

ANNONS
|

Colorado Avalanche är en utav NHL absolut största besvikelser, med ett tränarbyte inför säsongen och flera tunga namn på i sitt lag var det många som trodde att laget skulle ta ett kliv upp i tabellen.

Istället fortsätter det gå troll i laget som just nu ligger absolut sist i tabellen, något som fått flera experter att efterlysa en trejd av någon utav lagets superstjärnor.

Lagkaptenen kommer kosta

Gabriel Landeskog kom till klubben 2011, efter att han draftats två totalt, och har under sin tid i klubben vunnit Calder Trophy som bästa rookie, samt blivit en av tidernas yngsta lagkaptener.

Ny ryktas han dock vara på väg bort från klubben och enligt TSNs Darren Dreger kommer det inte vara gratis att byta till sig den svenske 24-åringen.

ANNONS

– Man kommer kräva mycket tillbaka och det är lätt att förstå varför, säger han och fortsätter:

– Vi snackar om en högklassig back eller ett draftval i förstarundan.

En trejd kan dröja

Att en stor trejd kommer, vare sig det är Gabriel Landeskog, Matt Duchene eller Nathan Mackinnon, är de flesta experterna överens om. De flesta tror dock att det kommer dröja till efter säsongen innan man lagets GM Joe Sakic gör något drastiskt.

ANNONS