Euro Trophy hägrar för Kahnberg

ANNONS
|

När huvuddelen av Frölundas hockeytrupp tog det lugnt efter 3-0-segern mot Linköping jobbade Kahnberg, Jari Tolsa och målvakten Frederik Andersen desto hårdare.

Trion hindras från spel av skavanker både här och där. Det hindrar dock ingen från att träna.

Bara trött i ögonen

Magnus Kahnberg har ökat dosen träning allt eftersom han känner sig piggare. Så här långt har han inte heller drabbats av någon reaktion.

- Nä, inte mer än att jag känner mig trött i ögonen, jag känner att jag anstränger mig, säger 31-åringen och jämför med känslan under de första försäsongspassen.

Han har ständig kontakt med neurologer och läkare och inget är så här långt onormalt. Träningarna ska följas av vila för att se hur kroppen mår.

ANNONS

Blir fortsättningen lika positiv kan han med största säkerhet vara med i Euro Trophys slutspel nästa helg.

- Jag försöker inte tänka på det, vi tar en dag i taget. Jag är grymt spelsugen, kroppen mår inte bra av att vara vid sidan.

Efterlängtad Linköpingsseger

När en riktigt trött Magnus Kahnberg och Jari Tolsa klev av isen kom de andra in för en kvarts skridskoåkning.

I dag väntar HV71 och segern borta mot Linköping var efterlängtad, och viktig som reaktion efter bottennappet mot Växjö.

Laget tog ett snack om att komma tillbaka till grunderna och att "göra jobbet". Målvakten Magnus Hellberg var riktigt nöjd med både sin och lagets insats.

- Jag och backarna hade sagt att vi skulle snacka mycket varandra under matchen, och det gjorde vi verkligen.

Frederik Andersen har fortfarande ont i sin fot och där tas beslut dag för dag, säger assisterande tränaren Christian Lechtaler.

Frölunda: Jari Tolsa (axel), Magnus Kahnberg (hjärnskakning), Frederik Andersen (foten) och Pierre Johnsson (opererat ljumskbråck) är alla borta. Tillbaka är Joel Lundqvist efter två matchers avstängning.

Christian Lechtaler om HV71:

- Spelskickligt lag med bra mix i laget. Det blir tufft men vi ska lita på vårt grundspel.

HV71: Har fyra långtidsskadade spelare men en i övrigt frisk trupp. Samma gäng som fick stryk mot Färjestad kommer till Göteborg. Tränaren Ulf Dahlén var trots 1-3 nöjd med spel och arbetsinsats. Om det blir några förändringar i femmorna avgörs i dag. Frölunda då?

- Spelade disciplinerat mot Linköping och har en bra grupp, ett bra lag.

Övriga matcher, alla med start 19.00:

Växjö–Luleå

Skellefteå–Timrå

Modo–Linköping

Färjestad–AIK

ANNONS