Elmer Söderblom och Gustav Berglund tilldelas rookiekontrakt

Elmer Söderblom, 18, och Gustav Berglund, 19, tar ett kliv upp från Frölundas akademi. På sin hemsida meddelar klubben att talangduon har belönats med ett A-lagskontrakt vardera – den ena lånas dock ut direkt.
– Vi är glada över att knyta upp och satsa vidare på två spelare från vår egen akademi, säger sportchef Fredrik Sjöström på hemsidan.

ANNONS
|

De båda talangerna har en del saker gemensamt.

De draftades av Detroit Red Wings förra sommaren och SHL-debuterade för Frölunda den gågna säsongen.

Nu kommer en tredje punkt på den listan: De båda har fått A-lagskontrakt och flyttas upp från akademin.

– Vi är glada över att knyta upp och satsa vidare på två spelare från vår egen akademi, säger sportchef Fredrik Sjöström på Frölundas hemsida.

LÄS MER:Filip Johansson klar för Frölunda

Elmer Söderblom imponerade stort under den gångna säsongen i Frölundas akademi. Den två meter långe centern öste in 55 poäng på 36 matcher och fick chansen att spela SHL-hockey vid tio tillfällen. Söderblom lånades även ut till allsvenskan där han spelade fem matcher för Tingsryd.

ANNONS

Nu har han alltså belönats med ett rookiekontrakt som sträcker sig över 2022.

– Det blir ett steg upp och en möjlighet att spela i den högsta ligan. Jag vill ta en tröja, men vet att det blir en utmaning, säger Söderblom.

Lånas ut till allsvenskan

För Gustav Berglunds del väntar dock inget spel i Frölunda. På hemsidan förklarar klubben att backen har skrivit på ett utvecklingskontrakt över två år. Han kommer träna med Frölunda under maj-juni, men spela för Västerås IK i allsvenskan den kommande säsongen.

– Det blir jättebra med en säsong i Västerås. Jag behöver etablera mig och få speltid på seniornivå, säger han.

LÄS MER:Så här ser Frölunda ut – till hösten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS