Efter segern - kan bli bäst i NHL någonsin

Mot Edmonton Oilers kom 16:e raka segern. Columbus Blue Jackets är därmed bara en match ifrån att tangera alla tiders NHL-rekord. – Det är faktiskt lite ofattbart, säger målskytten William Karlsson till Sportbladet.

ANNONS
|

Columbus Blue Jackets fortsätter att ta nya skalper i NHL. Inför säsongen förväntades laget placera sig i botten av serien men i stället går skrällgänget från klarhet till klarhet. I natt tog Blue Jackets sin 16:e(!) raka seger när Edmonton Oilers slogs tillbaka med 3-1. Vinsten innebär att man inte har förlorat sedan den 26 november.

Svenske William Karlsson har varit med på den fantastiska resan. Mot Oilers hittade han nätet i powerplay.

– Det är faktiskt lite ofattbart, säger svenske forwarden William Karlsson till Sportbladet om den mäktiga sviten.

– Hur man ska förklara? Jag vet inte. Vi kommer till jobbet varje dag, liksom. Det är inga hemligheter. Men vi har väldigt bra självförtroende, det ser man tydligt så fort vi kommer in i anfallszonen.

ANNONS

Kan tangera rekord

Skulle Blue Jackets knipa en seger i nästa match mot Washington Capitals kommer man att bli historiskt. Då skulle sensationslaget nämligen stå på 17 segrar - och därmed tangera Pittsburgh Penguins vinstsvit från säsongen 1992-1993.

– Planen är förstås att vi ska göra det, men vi har fortfarande fötterna på jorden och inser att det blir mycket svårt. Washington är ett väldigt bra lag, säger Karlsson.

ANNONS