Efter lastbilsdådet - Frölunda höjer säkerheten

ANNONS
|

På väg upp till semifinal nummer fyra i Gävle fick Frölunda kliva av i Flemmingsberg på grund av attacken på Drottninggatan i Stockholm. Centralstationen i huvudstaden stängdes av efter detmisstänkta terrordådet och spelarna i Frölunda fick åka buss till Gävle resten av vägen.

– Man har tittat på telefonen hela tiden och försökt att hålla sig uppdaterad. Men när vi kom till arenan försökte jag koppla bort det, och bara tänka på hockey. Då handlade det bara om att gå in i sin egen bubbla och försöka skärma av sig, sadeJoel Lundqvist om händelsen.

Höjer säkerheten

Publiken som följde den matchen, där Brynäs kvitterade till 2–2 i matchserien, visiterades när det gick in i Gavlerinken.

ANNONS

Nu, inför semifinal nummer fem, höjer Frölunda säkerheten i Scandinavium. Åskådarna kommer visiteras på väg in i Scandinavium och ordningsvakter kommer patrullera på utsidan av arenan under hela matchen.

– Det är SHL:s råd som vi har blivit tillsagda av att följa. Vi tittar innanför jackor och i väskor. Sen har vi två ordningsvakter som går runt arenan. Det har vi inte vanligtvis, säger Bertil Carlsson.

I och med visiteringen lär det ta längre tid att släppa in de tusentals människorna som har köpt biljett till semifinalen. Därför öppnar Frölunda arenan en halvtimmetidigare än vanligt. Nu kan man kliva in i Scandinavium redan två timmar innan nedsläpp.

ANNONS