Efter hårda kritiken - Ulf Rönnmark tar time out

SHL:s domarbas Ulf Rönnmark har blivit hårt kritiserad av den egna domarkåren som har krävt hans avgång. Nu har han tagit en time out.
– Han behöver tid för att fundera på sin egen situation, säger SHL:s vd, Jörgen Lindgren till Sportbladet.

ANNONS
|

Förra veckan briserade nyheten att SHL:s domarkår hotar med att strejka om domarbasen Ulf Rönnmark sitter kvar på sin post, något som Sportbladet avslöjade.

Anledningarna ska bland annat vara brist på ledarskap, dålig kommunikation och arrogans.

– Jag blir förvånad och ledsen att det ligger till på det sättet som beskrivs, sade han till GP.

LÄS MER:SHL-domare hotar med strejk - Rönnmark svarar på kritiken

Men efter ett flera timmar långt möte på Bosön, där samtliga domare samt SHL-staben deltog, kom man till slut fram till att Rönnmark sitter kvar på sin tjänst.

LÄS MER: Rönnmark sitter kvar – trots kritiken

Tar time out

Mindre än en vecka efter att kritiken blev offentlig står det dock klart att Ulf Rönnmark tar en time out.

ANNONS

– Det har naturligtvis tagit hårt på Uffe. Hårt på oss alla, måste jag erkänna. Det här är inget som träffar hårddisken, utan går rakt in i hjärtat, säger SHL:s vd, Jörgen Lindgren till Sportbladet.

Lindgren utvecklar:

– Nu har vi gett honom semester. Han behöver tid för att fundera på sin egen situation också och dessutom ta hand om familjen som också hamnat i kläm av det här. Vi ska sätta oss ner, Uffe och jag, och prata senare i veckan, fortsätter Lindgren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS