Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Dumpades av Frölunda – vann guld direkt: "Skönt att få visa"

Christoffer Persson, 32, lämnade Frölunda och vann SM-guld direkt. Nu har han fått ett A på bröstet och trivs som fisken i vattnet. – Det känns förbannat kul, säger han.

Frölunda valde att dumpa Christoffer Persson efter SM-guldet 2016. Då valde den defensivt skicklige backen att flytta till Jönköping och HV71. Ett byte han knappast behöver ångra då det slutade med SM-guld direkt.
– Det känns förbannat kul att spela här. Sen SM-guldet var ju helt sjukt. Det var coolt att få göra det direkt och som jag har förstått det så var det så som gjort det tidigare. Sen var det skönt att få bevisa att man kan lira, det passade ju inte superbra med Frölunda för mig, säger han.

Passade inte på vilket sätt?
– Nej, men jag kom väl inte upp i prestation där. Jag hade ändå fem bra år där och utvecklades väldigt mycket men sen valde de att satsa på andra spelare och det köper jag. De satsar ju lite yngre och så men det var skönt att vinna SM-guld direkt och visa lite. Det var det.

Skönt att få visa att man är helt okej som spelare?
– Absolut, det är klart att det var skönt att få bevisa. Både för sig själv men även för andra. Det ger självförtroendet ett lyft.

Varför lyfte det i HV71?
– Jag fick en bra start och mycket förtroende direkt. De var nyfikna på allt och frågade mig massor om hur vi i Frölunda kunde vinna allt. Jag fick en stor roll och växte med ansvar, säger Persson som nu även har fått ett A på bröstet då han är en av två assisterande kaptener i HV71.
– Det där känns ju bra. Jag hade ju det lite förra säsongen men har aldrig startat en säsong med ett A på bröstet.

För HV71 börjar SHL-säsongen 16 september då Djurgården kommer till Kinnarps Arena.
– Nu vill man ju dra igång, det är ganska trist med försäsongsmatcherna. Vi möter ju ofta lag som vi möter i serien sedan, det blir mycket samma lag. CHL är ju kul men försäsongsmatcherna vill man mest bli av med, säger Persson.

Känslan efter försäsongen?
– Vi är väl inte supernöjda. Vi har inget att skylla på men det är en hel del nya spelare och det kommer bli bra i slutändan. Men vi får nog putta över favoritskapet på några andra.

Vilka då?
– Frölunda får ta lite, sen Brynäs också.

Frölunda ”snodde” ju två spelare av er också?
– Ja, fast Lias får de aldrig behålla. Han blir nog kvar där borta i USA.

Ni tog Figren nu istället?
– Ja, det är en skön kille. En bra kille och det är kul att han valde oss. Men snacket i omklädningsrummet där slår han mig på fingrarna.

Mest läst