Formtoppade talangen sänkte isbjörnarna

6-1 i första matchen och på tisdagen städade Frölunda enkelt av returmötet med Eisbären Berlin i CHL. Stor segerorganisatör blev formtoppade talangen Carl Grundström. Nu väntar Linköping i ett helsvenskt kvartsfinalmöte.

|

Det första åttondelsfinalmötet av två slutade med total utskåpning när Frölunda hade lekstuga med Eisbären nere i Berlin. Och när det var dags för returmöte i Frölundaborg fortsatte det på den inslagna vägen. Tyskarna var totalt chanslösa och redan efter 1.29 prickade göteborgarna in matchens första mål när formstarka Calle Grundström tryckte in 1-0 på en målvaktsretur. Och talangen, som inte bara har imponerat i klubblaget utan också så sent som i helgen levererade fem mål för Sveriges U20-landslag i en fyrnationsturnering i Göteborg, var inte nöjd där. I mitten av den första perioden höll han sig framme på nytt. Matt Donovan drog iväg ett skott från offensiv blå i powerplay och Grundström var på plats framför mål och styrde in 2-0. Och efter den första perioden var det en belåten 18-åring.

– Jag tycker vi spelar bra, de drar på sig mycket utvisningar så vi har fått många chanser i powerplay, som vi har kunnat utnyttja, säger han.

Och trots ett 6-1-resultat i ryggen från det första mötet tyckte Grundström inte att man hade några svårigheter med att hitta motivationen.

– Det är alltid kul att spela hockey, man vill alltid vinna när man ställer upp.

På frågan om hur den egna formen känns svarade Grundström ödmjukt:

– Den är rätt bra tycker jag, jag gör mål på mina chanser, säger han och ler stort.

I den andra perioden blev det, av förklarliga skäl, en temposänkning. Och bortsett från ett par suveräna räddningar från Dan Bakala var mittakten en händelsefattig historia.

– Jag hann inte tänka så mycket, det blir mest att det bara händer, säger Bakala om sina räddningar.

I slutperioden tände matchen till en aning, även om det sedan länge var avgjort. Men gästerna fick åtminstone pricka in en reducering - till bortapublikens stora glädje. Strax efter stötte dock Mats Rosseli-Olsen in 3-1, framspelad av Carl Grundström. Innan matchen var över hann också Victor Olofsson med att skjuta 4-1. Vilket blev slutresultatet. Frölunda avancerar därmed vidare med totalt 10-2.

För Indianerna väntar nu ett helsvenskt kvartsfinalmöte mot Linköping, som besegrade IFK Helsingfors i sin kvartsfinal.

– En tuff motståndare, vi förlorade mot Linköping i SHL senast, säger Dan Bakala.

Tränare Roger Rönnberg:

–Det blir kul. Linköping har bra fart. Det blir två lag som vill slåss om initiativet. En lagom skön bussresa också, säger han och ler.

LHC är tillsammans med Frölunda och Växjö SHL-klubbarna som fortsatt är kvar i turneringen när åtta lag återstår.

–Det är givetvis starkt, och då tycker nog många av de svenska lagen som har åkt ur att de borde ha varit kvar, som nog tycker att de kanske inte har gjort sina bästa matcher, säger Rönnberg.