Domarattack mot SHL-spelare: "Djävla pizzabagare"

Röglebacken Almen Bibic blev utsatt för ett hatiskt meddelande av en distriktsdomare efter att han fått matchstraff under tisdagens SHL-möte med Leksand. Domaren kallar Bibic för såväl "djävla pizzabagare som "djävla käring".

ANNONS
|

Röglebacken Almen Bibic fick matchstraff efter att han från död vinkel delatut enful tackling på Leksands Sondre Olden i SHL-matchen på tisdagskvällen och riskerar avstängning.

För Bibic tog det dock inte slut där, efter matchstraffet fick den forne Leksandsbacken ett textmeddelande från en distriktsdomare i ishockey i Dalarna som bland annat kallarBibic för "djävla pizzabagare" och "djävla käring".

"Du din djävla fega ishockeynolla, bara för att du inte platsade i Leksand din djävla pizzabagare så behöver du väll för fan inte skada spelare ifrån Leksand din djävla käring. Du har aldrig varit bra på ishockey, det enda du din djävla käring har varit bra på är att skada andras spelare och slagits, rädda ishockeyn och lägg av med ishockey" skriver domaren, enligt en skärmdump som Bibic publicerat på sociala medier.

ANNONS

Bibic svarade:

"Tråkigt att höra, du har alltid varit min favoritdomare när jag va junior, har alltid gillat dig. Ta hand om dig och familjen."

Bibic säger till SVT Sportatt han ofta får ta emot liknande påhopp, men att han reagerar på att det är just en domaren som står bakom det den här gången.

-Det är vanligt att jag får sådana här meddelanden, men nu när det är någon som jobbar på Ishockeyförbundet så måste det fram.

Domaren ska i efterhand ha hört av sig till Röglebacken och bett om ursäkt.

– Han skrev massor, bad om ursäkt flera gånger. Men det är liksom för sent då. Jag tror att mitt svar gav honom lite ångest.

Ordföranden i Dalarnas ishockeyförbund, Sven-Åke Petters, säger att domarens meddelande var "oförskämt", "oprofessionellt" och "olämpligt".

Enligt Dalarnas Tidningarhar förbundet fråntagit domaren hans kommande uppdrag. Förbundet kommer också att hålla ett extrainsatt möte under onsdagen med anledning av händelsen.

ANNONS