Roger Rönnberg
Roger Rönnberg Bild: FREDRIK KARLSSON

Disciplinen saknas för Frölunda

När Frölunda tappar disciplinen i Karlstad så blir Färjestad övermäktigt. 3–1 till slut.
– Vi spelar för lite i fem mot fem. Det är den stora grejen här, säger Roger Rönnberg bistert.

ANNONS
|

Frölunda gör rent spelmässigt en bättre match i Karlstad än i Scandinavium i fredags, men när bussen vänder hem genom snöyran mot Göteborg så är det noll poäng med i bagaget.

Trots bättre passningar i uppspelsfasen.

– Vi tar för många utvisningar – och är alldeles för uddlösa i powerplay. Det är de stora skillnaderna, säger Roger Rönnberg i en snabbanalys efteråt.

Han vaskar om i den sista perioden, när Färjestad leder med 2–0 och har ett grepp om segern. In med hete Tim Söderlund i förstakedjan tillsammans med Joel Lundqvist och Ryan Lasch. Det funkar bra – och trion reducerar till 3–1.Det är gott om tid kvar då Joel Lundqvist får in sitt åttonde mål för säsongen – och en stund senare prickar Pathrik Westerholm stolpen på ett läckert pass från amerikanen Rhett Rakhshani, som ser allt vassare ut. Så nära är det alltså 2–2 i Karlstad.

ANNONS

– Det är klart det är tufft med ny match 20 timmar efter den första – men det är det för Färjestad också. Sedan är vi alltså en stolpträff från att kvittera. Matchen spelmässigt är helt jämn, men vi har inte den där skärpan i dag, säger Roger Rönnberg.

– Nä, vi måste upp i nivå. Det stämmer inte riktigt i dag, konstaterar målskytten Joel Lundqvist.

LÄS MER:Se på Färjestad – och lär, Frölunda

Vad är det som inte stämmer?

– Fler spelare måste kliva fram, vara bättre anfallsmässigt och verkligen göra skillnad när de kommer in på isen, säger Roger Rönnberg.

Men en sak tar han ändå med sig hem: Det uppoffrande spelet i numerärt underläge. Både Max Friberg och Jonathan Sigalet spelar lysande.– Vårt boxplay är strålande, helt fantastiskt. Det tar jag med mig härifrån. Sedan har backarna ett mycket bättre spel från bakplan i den här matchen, säger Roger Rönnberg.

På tisdag väntar Rögle, hemma i Scandinavium.

– Jag är ju här och nu, men zoomar du ut till den stora bilden så har vi faktiskt gjort en bra höst. Det är bara att studsa tillbaka, säger Frölundas kapten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS