"Det vi ser framför oss är en sjunde match"

Med kniven mot strupen stod Frölunda för en stark insats och reducerade kvartsfinalserien mot Skellefteå till 2-3. Och med segern i ryggen känner göteborgarna att pendeln har svängt inför nästa rond i Västerbotten. – Det vi ser framför oss är match 7 i Scandinavium, säger Christoffer Ehn.

ANNONS
|

Efter 4-1-segern i Scandinavium under lördagenär den första matchbollen i kvartsfinalserien räddad. Men Frölunda är inte nöjt där. Med den psykologiskt viktiga vinsten i bagaget, reducerat till 2-3 i matcher och läge att utjämna på bortaplan suktar den regerande mästaren efter mer.

– Självklart har vi mycketenergi efter senaste segern, nu ska det bli kul att komma upp dit och försöka knipa en match, säger Joel Lundqvist.

Inför nästa rond, seriens sjätte drabbning, menar lagkaptenen att göteborgarnabara fokuserar på möjligheterna den räddade matchbollen ger - inte på vad som händer vid en eventuell förlust.

– Vi har allt att vinna, vi ska ståupp och ge allt för att få komma tillbaka till Scandinavium för en match 7. Det är bara det som gäller.

ANNONS

"Hittat ett sätt att slå dem"

Och trotjänaren tycker att den senaste insatsen bådar gott inför den kommande uppgiften.

– Tidigare har det kanske varit vi som har stått för misstagen, nu var det Skellefteå som stod för ett par missar. Vi fick lite bättre bett i saker och ting, närkampsspelet var tuffare och vi varlite rakare i egen zon.

Han får medhåll av Christoffer Ehn, som blev målskytt senast.

– Det är inte bara viktigt att vi vann, vi spelade ganska bra också, nästan hela vägen in. Vi kanske tappade lite i sista tio i matchen, men det här var definitivt ett steg i rätt riktning och vi får bygga på det här.Nu känner vi att vi har hittat ett sätt att slå Skellefteå.

"Brinner i spelarnas ögon"

Tränare Roger Rönnberg tycker det märks att skalpen i går har väckt ytterligare hunger i laget.

– Det ser ut att brinna i ögonen på spelarna, de verkligenlängtar efter åka upp till Skellefteå i morgon och jaga demi nästa match.Det här var en seger som har gettenergi, glädje och jättemycket luft i omklädningsrummet, det betyder mycket för det kollektiva självförtroendet.

Den regerande mästaren hoppas också att gårdagens prestationska göra att det smyger sig in en viss oro hos motståndarlaget.

– De är säkertväldigt laddade för att försöka ta hem det här på hemmaplan, men förhoppningsvis tänker de på vad som händer om de inte vinner nu. Det ska vi försöka ta tillvara på och använda tillvår fördel, säger Christoffer Ehn.

ANNONS

Joel Lundqvist har erfarenhet av att befinna sig i den situationsom Skellefteå gör nu.

– Man vill alltid stänga en serie, de hade nog förhoppningen att göra det här i går. Jag tror knappast de är så sugna på att komma ned hit för en match 7. Man har varit med i den sitsen, och det blir ju en lite mer jagad känsla, att manmåste stänga serien...

ANNONS