Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/7

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Det som gjorde att vi inte nådde de yttersta resultaten"

  Efter finalmissen är det veckor med analyser som ligger framför Frölunda.… – Vi är stolta, men absolut inte nöjda, säger klubbens general manager Christian Lechtaler.

  I dag går spelarna i Frölunda på semester.  Sedan uttåget ur slutspelet har klubben haft individuella samtal med samtliga spelare och ledare, ända ner till materialarna i klubben, allt för att analysera säsongen.
  – Det handlar mycket om att samla in. I summeringen så samlar man in fakta för att sedan ha en analys inför nya beslut ska tas. Vi är väldigt noggranna på att samla in och sen gör vi en total analys. Alla är inblandade och det är väldigt viktigt för föreningen att veta varför det blev som det blev, säger Christian Lechtaler.

  Den förre spelaren med ett förflutet i både Frölunda, Björklöven och Hammarby är sportsligt ansvarig i Frölunda och en av de som leder analysen. Redan nu finns det ett par punkter att gå igenom.

  Tränade ni för mycket?
  – Där försöker vi att utveckla oss. Hur mycket mer kan vi träna? Hur kan vi öka det? Där blir återhämtning, vila och kost väldigt viktigt för oss. De individuella idrottarna tränar fler timmar. Men vi försöker att skruva på det och träna ännu hårdare. 

  Var backuppsättningen för ung?
  – Det finns alltid en risk i alla branscher. Med unga spelare får du mindre erfarenhet men hunger och energi. Med äldre är det erfarenhet, klokhet och kanske lite mer lugn. Allt har sina nackdelar och fördelar. Jag säger inte att något är rätt eller fel. 

  Är spelaromsättningen för stor?
  – Det är det som är utmaningen. Vi vet vår plats i hockeyvärlden och den frågan är viktig. Vad skulle det innebära för oss och svensk hockey om spelare blev kvar här en säsong till i stället för att kanske hamna i AHL? Men vi är inte högst i näringskedjan.

  Varför tog det stopp i semifinalspelet?
  – Varför gjorde vi inte ett mål mer och vann en match mer? Vi var en match ifrån en final och ett stolpskott ifrån att åka ut ur kvarten. Det är så lite som skiljer. Det är väldigt små detaljer som avgör i slutändan.
  – Det blev lite upp och ner under säsongen, i stället för en jämn kurva. Det kanske är det som gjorde att vi inte nådde de yttersta resultaten.

  Efter uttåget mot Brynäs i semifinalserien hyllades Frölunda av Brynäs-tränaren Thomas Berglund som tyckte Frölunda tillsammans med Skellefteå dominerat svensk hockey de senaste åren.
  – Vi är stolta över mycket av det vi gör, men vi är absolut inte nöjda. Vi känner en stolthet och det kommer fina ord från konkurrenterna. Men vi försöker fokusera på oss själva och jobbar utifrån det. Det finns många andra som gjort det bra också, säger Lechtaler.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.