”Det har varit ett helvete”

ANNONS
|

På fredagens träning slipade Bergenheim och Frölunda powerplayspel. Finnen lär kliva in i den spelformen direkt och erbjuda Roger Rönnberg en spelare som grötar framför mål på ett sätt som saknats i kvartsfinalserien.

– Det ska bli kul att sätta sig framför deras mål och försöka få in ett par puckar. Men en spelare kan inte vinna matchen åt ett lag. Det kommer inte hända att jag kommer in och göra fem mål. Däremot kan jag ge inspiration till killarna. Det ska varenda en av killarna göra också. Ibland behövs det någon som väcker ett lag. Jag vill vara den killen. Men jag vill att alla mina lagkamrater också ska vara den killen, säger han.

ANNONS

”Ingenting är förlorat”

Situationen med underläge 1-3 i matchserien har 30-åringen varit med om tidigare. I första omgången av NHL-slutspelet 2011 vände hans Tampa Bay mot Pittsburgh.

– Jag har varit med och vänt på ett sådant underläge. Det viktigaste är att vi som varit med om det tidigare får alla att förstå att ingenting är förlorat ännu. Vi är i en svår situation. Det är fakta. Men vi har ett starkt lag och när vi får till det kan vi vinna en match, sen kan vi vinna en till. Ingenting är förlorat.

ANNONS