De var bäst i Frölunda: "Vilken klasspelare"

Frölunda tog en efterlängtad seger mot Luleå – första efter tre raka förluster. För det kan man tacka Mats Rosseli Olsen som avgjorde sent.

|

SÅ VAR MATCHEN

En svängig historia från start till mål. Frölunda tog ledningen tre gånger om – bara för att tappa ledningen samtliga gånger. Men Mats Rosseli Olsen ville annat och slog till med endast tre sekunder kvar – då svar segern ett faktum för Frölunda.

Frölundas lag

Målvakter: 37 Johan Gustafsson (33 Johan Mattsson)

Första backpar: 5 Adam Almquist, 15 Matt Donovan.

Andra backpar: 8 John Nyberg, 26 Rasmus Dahlin.

Tredje backpar: 56 Jonathan Sigalet, 18 Mattias Nörstebö

Sjundeback: 6 Kristoffer Gunnarsson.

Förstakedjan: 81 Ryan Lasch, 20 Joel Lundqvist, 51 Mats Rosseli Olsen

Andrakedjan: 11 Victor Olofsson, 24 Lias Andersson, 12 Max Friberg

​Tredjekedjan: 3 Carl Grundström, 59 Simon Hjalmarsson, 17 Sebastian Stålberg.

Fjärdekedjan:, 44 Pontus Widerström, 21 Christoffer Ehn, 27 Ponthus Westerholm.

Extraspelare: 13 Oliver Fjellström

Matchfakta

Frölunda–Luleå 4–3 (1–0, 0–1, 3–2)

Första perioden: 1–0 (19.37) Adam Almquist (Ryan Lasch, Max Friberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (17.45) Ryan Johnston (Emil Larsson, Einar Emanuelsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (5.10) Carl Grundström (Simon Hjalmarsson, Jonathan Sigalet), 2–2 (9.33) Karl Fabricius (Isac Lundeström, Einar Emanuelsson), 3–2 (14.30) Sebastian Stålberg (Carl Grundström, Simon Hjalmarsson), 3–3 (16.29) Johan Forsberg (Karl Fabricius, Brendan Mikkelson), 4–3 (19.57) Mats Rosseli Olsen (Ryan Lasch, John Nyberg).

Skott: 27–20 (14–3, 7–9, 6–8).

Utv, Frölunda: 2x2. Luleå: 4x2.

Domare: Daniel Winge, Leksand, och Mikael Holm, Skärhamn.

I bildspelet ovan kan du spana in matchens fem bästa spelare i Frölunda.