Tog strypgrepp på isen – döms till fängelse

Två hockeyspelare hamnade i bråk under en match i de lägre hockeydivisionerna. Nu döms den ena spelaren för grov misshandel till ett års fängelse, enligt Sportbladet. – Jag är väldigt förvånad, säger advokaten Thomas Bodström till tidningen.

ANNONS
|

Det var ett bråk mellan två spelare i de lägre divisionerna som ledde till en polisanmälan och senare fick tingsrätten fälla avgörandet - en dom som kom i början av juli skriver Sportbladet.

Tingsrätten valdeatt gå på målsägandes version om att den ena hockeyspelaren ska ha tagit ett strypgrepp och orsakat skador som lett till andnöd och medvetandeförlust trots att mannen förnekar våld mot motståndarens hals.

Hockeyspelaren döms därmed till ett års fängelse för grov misshandel och att betala skadestånd på drygt 24 000 kronor.

Men enligt Sportbladet som varit i kontakt med hockeyspelaren advokat, Thomas Bodström, har han redan överklagat domen till hovrätten.

ANNONS

– Jag är övertygad om att hovrätten ändrar domen, sägerhan till Sportbladet.

Bodström tycker att domen är mycket märklig och är besviken på utslageteftersom händelsen inträffade under en hockeymatch.

– Det är en olycklig händelse, men sådant här händer varje match. Nu hoppas jag att sporten tar tag i det här, annars vill jag se att det ska vara konsekvent. Då ska sådana här händelser polisanmälas varje match.

ANNONS