Collberg avgjorde igen

|

Frölunda tog en stark tvåpoängare i Linköping. Och segerreceptet kändes igen. Joel Lundqvist gjorde mål och Sebastian Collberg fortsatte på den inslagna vägen.

Linköping startade matchen i ett högt tempo. Det kändes därför logiskt när 1–0-pucken satt bakom elitseriedebutanten Linus Fernström redan innan tre minuter spelats.

Men kort efteråt gav Linköping bortalaget en fribiljett in i matchen. Först tog Robin Figren en utvisning. Då kunde den pånyttfödde Magnus Kahnberg göra 1–0 i powerplay när han gjorde mål för andra matchen i rad.

Snart var det var dags för nästa bjudning. Dick Axelsson kom helt fri med Linköpings burväktare Christian Engstrand och blev hakad av backen Niclas Hävelid. Domaren pekade på straffpunkten och Sebastian Collberg gjorde som han brukar som straffskytt.

Linköping kvitterade innan Joel Lundqvist än en gång gav Frölunda ledningen i den sista perioden. Med det blev lagkaptenen målskytt för fjärde matchen i rad.

- Jag hade en torka i november december. Skönt att det börjar lossna för hela kedjan. Känns som vi är på rätt spår, sa han till C more efter matchen.

Linköping kunde kvittera en gång till och matchen gick till straffar. Där var det göteborgarna som drog det längsta strået. Och det blev en repris från förra omgången när Sebastian Collberg återigen blev den som avgjorde.

- Vi har vunnit lite mer nu och är på stabilare mark. Det ger lite mer självförtroende, sa en nöjd Joel Lundqvist till C more.

Värt att notera:

* Joel Lundqvist gjorde 3–2-målet mot HV 71 den 12 januari. Sedan sköt han 3–2 mot Timrå i förra omgången. I går satte han ännu en gång 3–2. Och alla tre matcherna slutade 3–3 och med straffläggning.

* Sebastian Collberg har gått från att vara mållös i elitserien till att ha gjort tre mål på två matcher. Alla på straff.

* Mathis Olimb skadade nyckelbenet illa en bit in i tredje perioden. Norrmannen kunde inte spela mer i matchen och det är oklart hur länge han blir borta.