Carl Grundström avgjorde mot Malmö

Två mål mot Örebro senast – mot Malmö avgjorde Carl Grundström en rafflande straffläggning.

|

Mot Örebro i återstarten efter OS blev det seger med 6–4. Hemmamatchen mot Malmö inleddes däremot inte alls lika muntert för Frölunda. Direkt i inledningen hamnade Ryan Lasch snett i en situation.

Poängkungen såg ut att få ett felskär, varpå han vred till foten så illa att han blev liggande på isen innan han fick ledas av, samtidigt som publiken höll andan.

Amerikanens skada verkade också ha satt visst avtryck på spelarna på isen. För den första halvan av inledningsperioden var både försiktig och avvaktande, utan att något av lagen lyckades skapa något etablerat tryck.

När väl ett lag tog hand om kommandot var det Frölunda som gjorde det. Och under den senare delen av perioden fick indianerna upp farten. Då skapades också ett par riktigt heta chanser.

Formtoppade Carl Grundström, Adam Almquist och Rasmus Dahlin hade alla chansen att sätta pucken i nät – men den rätta skärpan saknades.

Allra bästa möjligheten att spräcka nollan fick dock Pathrik Westerholm.

"Ska röntga foten"

I spel fem mot fyra blev 26-åringen sopren på bortre stolpen. Avslutet kom snabbt, men Oscar Alsenfelt i Malmös mål var kvick, flyttade sig i sidled och stod för en räddning med plockhandsken av den högre skolan.

– Vi styr den här matchen och gör allt utom mål. Vi måste smälla dit de där chanserna. Men i övrigt gör vi det jättebra, sa Roger Rönnberg till C More efter den första perioden.

Innan han kort kommenterade Ryan Lasch skadeläge.

– Han ska röntga den där foten eller benet, så får vi höra hur det är senare i kväll.

Och om tränaren var nöjd med den första perioden hade han ingen större anledning att vara mindre belåten efter period två.

Malmö kunde förvisso i samband med ett par Frölunda-utvisningar ta sig in i matchen tillfälligt och skapa ett par chanser, men efterhand var det återigen hemmalaget som återtog kommandot.

I kampen om att överlista Oscar Alsenfelt var det dock fortsatt tufft. Frölunda-spelarna, däribland skyttekungen Victor Olofsson, hade flera fina lägen att sätta pucken i nät men Malmös burväktare höll tätt.

Sigalet spräckte nollan

Fram till 25 sekunder innan den andra periodpausen. Då fick så till slut Alsenfelt ge vika. Han räddade först Mats Rosseli Olsens friläge, men hann inte avstyra när Jonathan Sigalet följde upp och tryckte in returen i nät. 1–0. Jubel i Scandinavium.

– Det är mycket åkande, mycket kamp och inte många målchanser. Det är lite ställningskrig så det var skönt att vi fick trycka dit den där sista, konstaterade Simon Hjalmarsson efter den andra perioden.

Den tredje perioden inleddes i makligt tempo och det var ingen vidare fart på något av lagen. Men drygt tio minuter från slutet hettade det till när 1–1 kom från ingenstans.

BETYG: De var bäst när Frölunda besegrade Malmö

Malmö, som knappt hade vaskat fram en enda vettig målchans i slutakten, fick en puck till skänks. Jonathan Sigalet slarvade och petade fram pucken till Erik Forssell som ensam med Johan Gustafsson inte gjorde något misstag.

Baklängesmålet fick ny fart på Frölunda.

Grundström stor hjälte

Först var Joel Mustonen nära att skicka in 2–1, men skottet smet precis utanför stolpen. Minuten senare var det Carl Grundströms tur att försöka, måltjuven hade dock inte bättre lycka utan missade helt öppet mål.

I slutminuterna ökade tempot i matchen och bud på ett avgörande fanns åt båda håll – men 1–1 stod sig över full tid. Där fortsatte målmöjligheterna att avlösa varandra. Allra närmast? Victor Olofsson som kom fri – men missade.

Straffar krävdes och där klev Carl Grundström fram och avgjorde. Hans femte mål på tre matcher.