Byter målvakt – efter fjärde insläppta målet

ANNONS
|

Ryan Lasch gjorde 1-0 för Frölunda mot Färjestad tidigt i den första perioden. Hemmalaget kvitterade nästan direkt och även om gästerna tog ledningen en andra gång vände sedan Färjestad och den första perioden vann de med 3-2.

Tufft för Johan Gustafsson i Frölundamålet alltså, och när Joakim Nygård skarvade in sitt andra mål för kvällen till 4-2 fick Frölundas tränare Roger Rönnberg nog och bytte ut keepern.

In kom i stället Johan Mattson. Han fick dock också en otacksam start. I spel fem mot fyra utökade Färjestad till 5-2 och vann tillslut med 7–4.

– Jag gillar inte sättet vi spelar utan puck och framför vårt eget mål. Varken Mattsson eller Gustafsson förtjänar det här. Det spelar ingen roll vem vi hade ställt i mål. Inte ens Henrik Lundqvist hade hjälpt oss i dag, säger Roger Rönnberg och fortsätter.

ANNONS

– Vi misslyckas totalt med det i dag. Vi måste hitta balansen men jag har det hellre såhär i början av säsongen.

Efter matchen var Johan Gustafsson rejält besviken.

– Det är klart att det är tråkigt, det var inte det här man hade tänkt sig när man kom hit. Vi har lite att jobba på i försvaret, samspelet mellan egentligen alla. Från mig till backarna och forwards. Vi har att jobba på. Idag är det mer man-mot-man-kamperna som vi förlorar, de har inte så många klara lägen. Nu har vi dock en vecka till nästa match så vi får hem och träna, säger han.

Tungt att bli utbytt?

– Det är något man får hantera. Jag har varit med länge och vet vad som gäller. Nu ska jag jobba hårt och vara spelklar till på lördag, det är aldrig kul att förlora såhär. Nu vill man bara spela match igen.

ANNONS