Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Foto: TT
Foto: TT

Bortaföljet hyllas: "Underbar atmosfär"

Drygt 450 supportrar invaderade Jönköping för att stötta sitt Frölunda. Det räckte dock inte till seger. – En underbar atmosfär, säger Roger Rönnberg.

Det var slutspelsstämning i Kinnarps Arena när HV71 och Frölunda drabbades samman. Frånsett ett rejält tryck från hemmapubliken så fanns drygt 450 göteborgare på plats för att stötta sitt Frölunda. Något som spelarna och ledarna i Frölunda hyllade rejält efter matchen.

– Det var en underbar atmosfär att spela i. Att komma hit och få känna att svensk hockey lever är underbart och att vi får sådana här matcher så tidigt i serien, säger Roger Rönnberg.

Återvändande Lias Andersson var lika lyrisk han.

– Helt fantastiskt, det var verkligen helt fantastiskt. Det var kul att så många kom hit och det var en jäkla rolig match att spela. Det gör mycket för svensk hockey att fansen kan samla sig på det här sättet. Nu var det Sveriges två bästa supportrar som möttes.

Slutspelsstämning?
– Det kändes så!

Mats Rosseli Olsen är en av få veteraner i Frölunda. Norrmannen hade svårt att minnas tillbaka när bortastödet hade varit lika stort.

– Vi har haft bra i Karlstad några gånger ... men nu var det riktigt bra. Jag hoppas att fansen kan göra det igen och det är väldigt roligt att så många tar tid för att stötta oss, säger han och fortsätter:

– Vi visste att det skulle bli bra för alla var ju på plats innan oss. För alla måste det varit en rolig match att titta på och det enda tråkiga är ju att vi inte lyckades vinna.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst