Blytung förlust för Frölunda – föll i heta rivalmötet

Frölunda hade inte förlorat en hemmamatch i Scandinavium inför rivalmötet med HV71. En svit som bröts när gästerna rättvist vann med 1–3. – HV är bättre, inget snack, säger Joel Lundqvist.

|

Det var hemmalaget som började bäst och Victor Olofsson var nära direkt med sitt fruktade dragskott. Men det skulle komma att bli gästerna från Jönköping som satte dit matchens första fullträff.

Martin Thörnberg fick pucken och kunde servera Max Wärn pucken helt ensam framför Johan Mattsson – Wärn klippte till och pucken satt otagbart i krysset.

Glädjen för HV71 kunde ha blivit kortvarig när Simon Hjalmarsson fick öppet mål – men forwarden lyckades missa. Kort därefter höll Johan Mattsson på att ge Bill Sweat öppet mål efter en tur bakom egen kasse – men Mattsson lyckades rädda.

Innan perioden var över hade dessutom David Ullström prickat ribban och Frölunda var i brygga.

– HV är bättre, skapar mer, är rappare och vi har några enstaka bra perioder men totalt sätt är HV bättre, säger Joel Lundqvist.

Men kvitteringen skulle komma och det genom en minst sagt otippad målskytt. Efter att Kristofer Berglund fått sätta sig i utvisningsbåset så kunde Matt Donovan pricka in pucken bakom Linus Söderström – framspelad av Ryan Lasch.

Efter det var det Söderström och Mattsson som storspelade under resterande del av perioden – för chanser saknades inte.

Den tredje perioden började inget vidare. Först åkte Joel Lundqvist ut och innan han var tillbaka på isen åkte även Pontus Widerström ut. Det numerära underläget klarade Frölunda av bara för att se John Nyberg åka ut därefter.

– Det är klart det inte är optimalt med så många utvisningar, HV får ett gäng powerplay och kan bygga sitt spel och skapa lägen medan vi tappar rytmen, säger Lundqvist.

En utvisning som skulle bli kostsam då Mattias Tedenby fick pucken, gled igenom och prickade in 2–1 till HV71.

Kort därefter tappade Simon Hjalmarsson puck och Victor Ejdsell var kylig när han prickade in 3–1 för sitt HV71. Ett mål som blev matchens sista och innebär första förlusten på hemmais för Frölunda i årets SHL.

– Om man zoomar ut den här säsongen så är vi inte nöjda. Men först ska vi stänga den här matchen, sen får vi se vad vi kan göra bättre, säger Lundqvist.