Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/17

Blytung förlust för Frölunda – föll efter straffar

Det krävdes straffar för att avgöra det heta mötet mellan Frölunda och Djurgården. Tillslut kunde ändå Calle Ridderwall bli stor hjälte och avgöra matchen.

Det var ett sargat Frölunda som kom till spel mot Djurgården. Inte nog med att det blev respass i Champions Hockey League i förra veckan – Frölunda kom dessutom till spel med två raka förluster i SHL mot Skellefteå och HV71.
Inte blev det bättre när Mattias Nörstebö, Carl Grundström och Victor Olofsson gjorde Sean Bergenheim och Pathrik Westerholm sällskap på skadelistan.

Väl på isen var det gästerna från Stockholm som var klart bättre i den första perioden. Ledningen skulle komma och det rättvist när Henrik Eriksson kunde styra in Marcus Högströms skott och lura Johan Mattsson.
Frölunda saknade dock inte chanser i den första perioden. Mats Rosseli Olsen kom fri men Adam Reideborn räddade, Rasmus Dahlin träffade stolpen och Sebastian Stålberg missade öppet mål efter pass av Oliwer Fjellström.

– Vi skapar en jäkla massa farliga lägen men vi kanske släpper till lite för många också. Det är bara att kriga vidare så sitter den nog, säger Rasmus Dahlin till C More.

Inför den andra perioden efterlyste Roger Rönnberg lite mer bestämdhet från sina spelare. Något som verkade ha nått fram till spelarna.

Ryan Lasch fick jätteläge direkt i perioden men med öppet mål för amerikanen så stod Adam Reideborn för en jätteräddning.
Tillslut blev pressen för stor för Djurgården och Robert Ohlsson kände sig tvingad att ta en timeout.

Kvitteringen skulle komma och det när Ryan Lasch hittade fram till Lias Andersson som fick in pucken bakom Reideborn. 
Drygt fem minuter senare åkte Joel Lundqvist på en utvisning och då kunde Patrik Lundh ge Djurgården ledningen på nytt. Ett viljemål från Lundh som var betydligt hetare än backarna i Frölunda.

Efter att perioden tagit slut blev det rejält irriterat på isen när samtliga spelare gav sig in efter att Mats Rosseli Olsen delat ut en crosschecking och Matt Donovan och Mikael Ahlén gav varandra ett par rejäla jabbar under ett slagsmål.
Där Matt Donovan och Mikael Ahlén båda fick matchstraff medan Mats Rosseli Olsen och William Lagesson både fick 2+2.

LÄS OCKSÅ: Här rinner det över för spelarna – stort slagsmål på isen

I den tredje perioden fick Frölunda en drömstart när Simon Hjalmarsson tidigt kvitterade till 2–2. Ryan Lasch satte 3–2 och Frölunda såg ut att gå mot segern – men med 57 sekunder kvar kvitterade Djurgården genom Marcus Högström.

Väl i förlängningen blev det mållöst men efter straffar kunde Calle Ridderwall avgöra matchen för Djurgården när han överlistade Johan Mattsson. 

Se mer från - Frölunda Indians
Mest läst