Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

1/32

Blytung förlust för Frölunda – bjöd Skellefteå på segern

Robin Figren vet när han ska göra sina mål. Under årets säsong har han gjort fem matchavgörande mål – flest i Frölunda. – Det är möjligt att de har trillat in i rätt tillfälle, säger han med ett leende.

Frölunda är i brygga efter en tung förlust på hemmais mot Skellefteå. Gästerna behövde inte jobba särskilt hårt för sina mål då det var bjudningarnas kväll i Scandinavium.
Jonathan Sigalet började med att ge Bud Holloway ett jätteläge tidigt i matchen. Efter en galen passning i egen zon från Christoffer Ehn fick Johan Gustafsson briljera.
Skellefteå skulle ta ledningen och gjorde det genom glödhete Axel Holmström. Passningspoängen gick till Andreas Wingerli men kunde lika gärna ha gått till Henrik Tömmernes som gav bort pucken.
Men efter den första perioden var det ändå oavgjort i Scandinavium efter att Jacob Larsson lyckats kvittera efter att ha slängt iväg pucken mot mål.
– Jag tycker att det ser bra ut. Vi tappade det lite under förra matchen med känslorna men vi håller det i styr idag, säger Larsson till C More efter den första perioden.

Först att pricka ramen var Carl Grundström och det följdes upp med en ribbträff från Skellefteå innan det var Sebastian Stålbergs tur att pricka ribban.
Skellefteå däremot valde att göra mål på sina chanser. Först gav Axel Holmström laget ledningen på nytt efter en bjudning av Joel Lundqvist som tappade pucken och Johan Gustafsson som släppte en billig retur.
Inte blev det bättre av att Jacob Larsson gav bort pucken alldeles för enkelt i egen zon och Jimmie Ericsson kunde sätta 3–1 till Skellefteå.
I det läget förväntade sig många att Roger Rönnberg skulle ta timeout. Men med tre minuter kvar av andra tog Skellefteå istället timeout.
– Pucken studsar lite fel. Vi behöver bli rappare från egen zon och spela rakare. Vi behöver få till fler och bättre skott. Det har varit lite för dåligt på den fronten hittills, säger Joel Lundqvist till C More.

Casey Wellman skulle ge Frölunda hopp direkt i den tredje perioden. Efter en passning från Jacob Larsson fick han skottläge mitt i offensiv zon och snärtade in pucken högt bakom Joni Ortio.
Johan Sundström drog på sig en dum utvisning i slutet men tack vare ett vasst boxplay kunde Fröludna reda ut den stormen. Kort därefter fick Frölunda chansen i powerplay – när Jesper Olofsson åkte ut.

Roger Rönnberg tog en timeout för att försöka få sina powerplay-spelare att prata ihop sig. Men föga hjälpte det utan Skellefteå kunde hålla undan och vinna.
En blytung seger för bortalaget som nu skaffat sig hemmafördel i matchserien med Frölunda och leder med 2–1 efter tre spelade matcher.
Nu måste laget upp till Skellefteå och plocka en seger – första chansen nu på torsdag.

Frölunda Indians
Se mer från - Frölunda Indians
Mest läst