Till Göteborg. Connor McDavid och Edmonton Oilers lockar storpublik till Scandinavium nästa vecka.
Till Göteborg. Connor McDavid och Edmonton Oilers lockar storpublik till Scandinavium nästa vecka. Bild: JOEL MARKLUND

Biljettrusning när världens bäste kommer till stan

Nästa vecka kommer världens bäste hockeyspelare till Scandinavium – och det har fått göteborgarna att handla biljetter.
– Det har varit ett enormt tryck på biljetterna - för alla NHL-matcher i Europa, säger Alexander Kihlström på Live Nation.

ANNONS
|

Varje år så rankar den kanadensiska sportkanalen TSN, The Sports Network, de allra bästa hockeyspelarna från världens bästa liga. 27 jurymedlemmar röstar fram en topplista med de 50 bästa spelarna.

I år var resultatet helt förkrossande.

24 av 27 hade nämligen satt Connor McDavid, Edmonton Oilers, som nummer ett – och därmed toppar kanadensaren listan för andra året i rad.

Nästa vecka inleder NHL-laget Oilers sin säsong – med premiär mot New Jersey Devils – i Scandinavium, Göteborg.

För tillfället har isen smälts ner i arenan, ny reklam satts upp – och allt fixas för ankomsten av NHL-lirarna nästa vecka.

ANNONS

Live Nation, som arrangerar Global Series-matcherna, kan rapportera att alla "vanliga" biljetter har tagit slut. Kvar finns endast hotellpaket och VIP-paket.

Det lär innebär att det är fullt på lördag, när pucken väl släpps.

– Hockeyn har ett så stort intresse i Göteborg och Västsverige, så för oss som har en inomhusarena som huserar ett av Sveriges bästa lag så är det kul att vi kan komplettera med andra hockeygrejer också, säger evenemangschefen Anders Albertsson på arenabolaget Got Event.

Alexander Kihlström på Live Nation är mer än nöjd med intresset för Global Series, som innebär matcher även i Finland, Tyskland och Schweiz.

– Det är slutsålt gånger två i Finland, slutsålt i Schweiz, fåtal kvar i Tyskland (snart slutsålt) och i Göteborg kommer det också bli lapp på luckan den 6 oktober, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS