Bergenheim om fansen: "En av orsakerna till varför det är så bra här"

ANNONS
|

Sean Bergenheim hann knappt snöra av sig skridskorna i omklädningsrummet efter Ryan Lasch 3–2 mål innan han fick jäkta iväg tillbaka mot isen. Han och Joel Lundqvist kryssar mellan utsträckta Mora-spelare och hockeytrunkar i korridorerna. Efter några minuter i Scandinaviums katakomber kommer duon upp till markplan. Där ringlar sig en köav människor i Frölunda-dress långt bortom nästa krök i gången under läktaren.Svettiga och besvikna efter en tappad premiärpoäng går de upp på ett podium och börjar möta fansen.

Det dröjer nästan en timme innan horderna av hockeyintresserade har tunnats ut. Ett par sista selfies med några unga tjejer – sedan plockar Sean Bergenheim upp de sponsorpresenter han fick som matchens lirare och börjar gå tillbaka mot omklädningsrummet.

ANNONS

– Det är kul att det var så mycket folk. Det kännsalltid bra med fansen här. Det var bra tryck i dag och det är en av orsakerna till varför det är så bra att spela här. Det är inte bara en bra organisation utan också bra fans, säger han.

Baktungt Frölunda

Han har bara fått en knapp timmeefter slutsignalenpå sig att fundera utvarför Frölunda inte förmåddes prestera bättre mot ett på förhand nederlagstippat Mora. Egentligen vill han kolla på matchen igen på video innan han analyserar lagets insats – men en tanke sipprar fram på när han trött går genom den nedsläckta arenan.

– Jag tycker vi ska kunna vara snabbare framåt med pucken, där var vi inte så bra. Vi har inte den där "attackmoden" på. När vi får pucken ska vi gå, det är viktigt. Nu kändes det som att vi tog tillbaka den för mycket. Det är inte bra om det blir för mycket så. De var bra när vi tog den tillbaka. Då hade vi en del problem.

"Många som kan bättre"

De två sponsorpaketen väger tungt i händerna. Trots att han nu har kaffe så det räcker ett år framåt så är 32-åringen besviken på sin egen prestation. Kvitteringsmålet som förde Frölunda tillbaka in i rätt matchpuls var inte nog.

ANNONS

– Det var kul, men jag är inte helt nöjd med den här matchen. Det fungerad inte riktigt i dag. Det blev bättre i tredje perioden men det var en svår match och jag var inte den ende som hade problem. Det är många som kan spela bättre. Jag ser redan fram emot nästa match.

Det finns en revanschkänsla nu hos dig redan nu?

– Ja, det är bra med hockey –det kommer en ny match snabbt.

ANNONS