Bergenheim om avstängningen: "Sådant som händer"

Sean Bergenheim stängdes av i tre matcher för sin slewfoot. Ett besked som han själv inte lägger särskilt stor vikt vid. – Det är ingen skillnad vad min åsikt är, säger Bergenheim.

ANNONS
|

Den finske veteranen Sean Bergenheim tacklade ner Emil Djuse med en slewfoot. En förseelse som domarna och de flesta andra missade. Men situationsrummet i SHL anmälde forwarden till disciplinnämnden som delade ut sitt straff under lördagsförmiddagen – precis före Frölundas träning. Ett straff som innebär att Bergenheim förpassas till läktaren i tre matcher.

– Det är sådant som händer. Det går säkert att hitta massa situationer som kan granskas efteråt. Det är vad det är, säger han.

Vad säger du om straffet?

– Det är ingen skillnad vad min åsikt är. Vi leder med 1–0 i serien och är nöjda med det. Jag har fullt förtroende för att killarna tar jobbet.

ANNONS

Köper du att du blir avstängd?

– Jag har ju inget val …

Tungt att bli avstängd direkt i slutspelet?

– Det är tråkigt! Det är ju de här matcherna som är de bästa att spela. Nu missar jag tre matcher och man vill ju komma in i det. Men jag får jobba hårt och vara med på lördag nästa vecka. Men jo, det är väldigt tråkigt.

LÄS ÄVEN: Därför stängs Bergenheim av i tre matcher

När alla de andra klivit av isen under träningen i Scandinavium var Bergenheim kvar ute på isen med reservmålvakten Dan Bakala och körde länge och hårt. Något han kommer att få göra under sin avstängning.

Men när planet lyfter mot Skellefteå under söndagsmorgonen kommer han inte att vara med.

– Jag åker inte upp. Det är det laget som spelar som får koncentrera sig. Det är inte kul när man inte kan vara med, säger Bergenheim.

Men du kommer att titta?

– Ja, jag kommer kolla. Jag vill ju hela tiden scouta och se vad vi kan göra bättre och sen är man beredd när man väl får spela igen.

ANNONS
ANNONS