Bengt, 90, hyllades på isen: "Ett föredöme"

Frölunda hyllade en av sina mest trogna supportrar innan nedsläpp. Då fick Bengt Lindskog, 90, en tröja av ordföranden Mats Grauers. ”Bengt, Bengt, Bengt”, skanderade fansen.

ANNONS
|

Inför nedsläpp mellan Frölunda och Luleå i Scandinavium tog ordföranden Mats Grauers klivet in på isen. Med sig hade han en av klubbens mest trogna supportrar, Bengt Lindskog, 90.

– Kära vänner. Den här unga mannen bredvid mig, heter Bengt Lindskog. Han fyllde 90 år igår och vi ger honom en varm applåd. Bengt såg sin första hockeymatch för 75 år sedan. Han har följt Frölunda sedan 1960, säger Mats Grauers från isen.

Frölunda-fansen var inte sena på att haka på.

”Bengt, Bengt, Bengt”, skanderade fansen.

Mats Grauers fortsatte då sin hyllning av Bengt Lindskog.

– Varje hemmamatch tar Bengt spårvagnen från Majorna och åker hit och sätter sig på sin serieplats. Han är ett föredöme i svensk hockey, säger Grauers innan lagkaptenen Joel Lundqvist gled över med en matchtröja.

ANNONS

På sektion T i Scandinavium har Bengt suttit i många år. Tidigare satt han på andra sidan med frugan – men nu är det sektion T som gäller.

– Jag har ju följt det här laget länge nu, jag är ju pensionär sedan många år och gillar idrott. Jag lärde känna Sura-Pelle tidigt och i mitt gubbgäng finns ju Lars-Eric Lundvall (tidigare spelare och tränare i Frölunda), säger Bengt.

Hur kändes det att bli hyllad av Frölunda?

– Jodu. Det var fint det, det var det. Roligt.

När fick du reda på detta då?

– I morse. Jag fyllde ju år igår och hade ett väldigt bra kalas där jag blev överraskad av sonen med en spårvagnsresa med den äldsta vagnen som finns. Och sen det här. Det var bra att fylla år.

ANNONS