Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/27

AVSLÖJAR: Guldhjälten återvänder till Frölunda

Ryan Lasch var poängkung i i Frölunda och vann SM-guld under förra säsongen. Efter ett år i Schweiz är han nu tillbaka i klubben. – Det är i Frölunda jag vill vara, säger han.

Amerikanen kom till Frölunda från TPS i den finska ligan inför avslutningen av säsongen 2014-15. Säsongen därefter var 30-åringen lysande för Frölunda och stod för 51 (15+36) poäng på 51 matcher i grundserien. I slutspelet ledde han klubben till första SM-guldet på elva år med sina 19 (8+11) poäng.
Därefter lämnade Ryan Lasch för spel i SC Bern i Schweiz. En sejour som dock bara blev ettårig och som avslutades med ett nytt ligaguld.
Under fredagen bekräftade Frölunda att klubben lockat tillbaka guldhjälten.
– Det känns bra och jättekul att han är tillbaka. Vi ville ju behålla Lasch sist också och nu dök chansen upp igen, säger sportchefen Fredrik Sjöström och fortsätter.
– Han ville detta själv och vi har haft en kontakt och ett intresse sedan han lämnade oss. Men det är först på slutet här som vi haft en dialog.
– Han trivdes jättebra här även när han lämnade. Men den chansen som dök upp i Schweiz, det är inget vi klandrar honom för.

Lasch själv är minst sagt glad över att vara tillbaka i Frölunda och Göteborg.
– Det är i Frölunda jag vill vara. Det är en klubb som vill vinna titlar, precis som jag, och det skall bli kul att komma tillbaka. Det är en speciell klubb och en grym organisation med fantastiska supportar, säger Ryan Lasch till klubbens hemsida.

Under guldsäsongen bildade han en fruktad duo med Joel Lundqvist. Ett partnerskap som han ser framemot att få återuppta.
– Det skall bli kul att få spela med Joel igen och vi får väl se om kemin fortfarande finns kvar.

Spelarna i Frölunda har gått på semester i ett par veckor för att sedan börja ladda för den nya säsongen. För Lasch blir det en längre frånvaro. Han kommer att spendera sin sommar hemma i Kalifornien och ansluter till Frölunda först i augusti.
– Vi känner oss trygga. Vi vet vad han står för, han vet vad vi står för och hans ambitionsnivå passar bra in med vår. Han gör andra spelare bättre. Det är lite en profil som vi har saknat, säger Fredrik Sjöström.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst