Ny klubb? Anton Blidh kan få byta klubb inom 24 timmar – då Boston Bruins satt upp honom på den så kallade waivers-listan.
Ny klubb? Anton Blidh kan få byta klubb inom 24 timmar – då Boston Bruins satt upp honom på den så kallade waivers-listan. Bild: Bildbyrån/GP

Anton Blidhs spända väntan på ny klubb

För Anton Blidh, 23, väntar ett spännande dygn. Blir han kvar i Boston Bruins organisation – eller får han en ny klubb?

ANNONS
|

Den Härryda HC-fostrade forwarden har precis blivit uppsatt på waivers-listan. Det innebär att vilken klubb som helst i NHL kan ta över hans kontrakt inom 24 timmar.

Om ingen hör av sig så skickas han ner till farmarligan AHL och Providence Bruins ...

– Det blir ett spännande dygn, säger Blidh till GP.

Vill du verkligen kämpa ett år till i AHL och Providence? Är det inte läge för Frölunda?

– Jag hade en ruskigt bra camp, så om ingen plockar mig tror jag fortfarande att det kan bli ett bra år med NHL-spel ...

Så du har på inget sätt gett upp och ledsnat?

ANNONS

– Nej, det är för tidigt på säsongen för sådant skit!

LÄS MER:Den här gången tänker inte Blidh bli utskälld

"De var jäkligt nöjda!"

Blidh berättade tidigare i sommar om sin kamp för att komma i form. Han ville inte upprepa fjolårets miss, då han anlände till Bruins träningsläger med en fettprocent på 15 ...

10 procent brukar vara smärtgränsen för de allra flesta elitlag.

Under sommaren har Blidh kört hårt i Frölundaborg tillsammans med skridskocoachen Andreas Larsson – och det har gett resultat.

– Ja, jag har nio procents kroppsfett nu – så de var jäkligt nöjda!

Bättre än nånsin, alltså?

– Ja! Och Bruins tyckte att jag flög fram på isen – och att det var det tuffaste beslutet på länge. De sa också att NHL-dörren är precis runt hörnet, berättar Blidh.

Så här sa han forwarden också i somras:

– Jag vill inte härja runt i AHL i hela mitt liv. Men att dra hem, när jag ändå är med i bilden? Det känns så fel! Det känns som om jag ger upp alldeles för enkelt.

Frölunda får med andra ord vänta ett tag på Anton Blidh.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS