Anders Feltenmark uppges ha fått sparken.
Anders Feltenmark uppges ha fått sparken. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Anders Feltenmark uppges få sparken av ishockeyförbundet

Efter 24 år som anställd har Anders Feltenmark fått sparken av Svenska Ishockeyförbundet, det skriver Sportbladet. Enligt tidningens uppgifter ska detta ha varit efter att han polisanmält en händelse om sexuellt ofredande på sin arbetsplats och anses ha "skadat förbundet".
– Man kommenterar inte personalärenden offentligt, säger förbundets generaldirektör Tommy Boustedt till tidningen.

ANNONS
|

Anders Feltenmark har jobbat i 24 år på Svenska Ishockeyförbundet. Bland annat som kommunikationsassistent, pressansvarig och ordförande i förbundets fackklubb.

Nu har han fått sparken, skriver Sportbladet.

Enligt ett internt mejl tidningen har tagit del av har Feltenmark sagts upp på grund av arbetsbrist, något både Feltenmark själv och förbundets generaldirektör Tommy Boustedt understryker.

Men enligt tidningen har avskedet även andra orsaker.

Tidningen skriver att Anders Feltenmark i vintras lämnat in en polisanmälan om sexuellt ofredande på förbundet. Något som förbundsledningen anser ha skadat förbundet och därmed är fog för uppsägning.

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare bekräftar för tidningen att en utredning är i sitt slutskede och att polisen blir klara med den inom kort.

ANNONS

Boustedt dementerar

Men Tommy Boustedt tillbakavisar alla uppgifter om att polisanmälan skulle ha med uppsägningen att göra.

– Nej. Det är en överenskommelse när det är arbetsbrist. Och som vanligt när det gäller personalärenden så kommenterar arbetsgivaren aldrig det och det gör inte jag heller, säger Boustedt till Sportbladet.

Feltenmark själv köper inte beskrivningen.

– Jag tycker att det finns arbetsuppgifter för mig att göra. Vi har saker för oss varje år och säsongen går mot sitt slut med all summering som ska göras. Men vi har inte mer eller mindre att göra nu än tidigare, säger han till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS