Real Madrids Isco klappas om av lagkamraten Marco Asensio efter ett av sina två mål mot Sporting Gijon.
Real Madrids Isco klappas om av lagkamraten Marco Asensio efter ett av sina två mål mot Sporting Gijon.

Isco sen matchvinnare för Real Madrid

ANNONS
|

När matchen närmade sig full tid var ställningen 2–2 efter att Sporting Gijon tagit ledningen två gånger under matchen.

Isco kvitterade den första gången, i början av matchen, och Alvaro Morata gjorde 2–2 sedan hemmalaget laget tagit ledningen på nytt i början av den andra halvleken.

Skulle resultatet ha stått sig hade Barcelona haft ett gyllene läge att krympa avståndet till Real Madrid senare under lördagen – men Isco räddade tre poäng med sitt andra mål för dagen i den 90:e minuten.

- Det är det här som är Real Madrids själ. Det finns i DNA:t i den här tröjan och det här märket, vi har visat det så många gånger och gör det i dag igen. Det är inte över förrän domaren blåser av matchen, säger Isco.

ANNONS

Barcelona gjorde ändå vad man kunde för att hålla liv i serien genom att ta tre poäng hemma mot Real Sociedad efter seger med 3–2. Katalanerna, med två raka förluster i bagaget, behövde komma tillbaka på vinnarspåret inför returen mot Juventus i Champions League.

Och Lionel Messi visade vägen. Argentinaren inledde målskyttet i den 17:e minuten och var även den som gjorde 2–0 tjugo minuter senare. Och det skulle hända ännu mer innan pausvilan:

I den 42:a minuten reducerade Real Sociedad efter att Inigo Martinez skjutit bollen rakt i huvudet på Barcelonas Samuel Umtiti, som olyckligt styrde in den i eget mål.

I den 44:e minuten sköt Paco Alcacer in 3–1, framspelad av Messi.

Och i den 45:e minuten reducerade Xabier Prieto till 3–2.

För Barcelona väntar nu returen mot Juventus, där man måste vända 0–3-underläge för att gå vidare till semifinal i Champions League innan El Clasico borta mot Real Madrid hägrar om en vecka. Det skiljer tre poäng mellan lagen, men Barcelona har en match mer spelad.

TT-AFP

ANNONS