Alexander Isak.
Alexander Isak. Bild: Peter Dejong AP/TT

Isak slog till i Europa League

Alexander Isak har gjort säsongens första mål för Real Sociedad. 21-åringen slog till i 2–2-matchen mot PSV i Europa League.

ANNONS

Alexander Isak hade gått mållös från de fyra inledande La Liga-omgångarna och hoppades på ett trendbrott mot PSV i gruppspelspremiären i Europa League.

Den svenske landslagsanfallaren inledde matchen piggt och ställde till stora problem för PSV-försvaret. Men det var alltjämt nederländarna som styrde spelet – och efter halvtimmens spel fixade Mario Götze ledningsmålet.

Jublet i Eindhoven blev dock kortvarigt, för bara ett par minuter senare utjämnade Adnan Januzaj – och därefter kunde Alexander Isak sätta dit 2–1.

21-åringen vräkte sig fram efter ett inspel från höger och stötte in bollen på halvvolley.

Ett efterlängtat första mål för säsongen – men också svenskens första någonsin i en stor europeisk klubblagsturnering.

ANNONS

PSV kom tillbaka i början av den andra halvleken. Mario Götze bröt in från vänster, tunnlade högerbacken Joseba Zaldúa och spelade fram Cody Gakpo som tryckte in 2–2 från nära håll.

Några fler mål blev varken från Isak eller övriga på planen.

I den 83.e minuten byttes svensken ut mot norske anfallskollegan Alexander Sørloth.

Leicester fick också nöja sig med sig en poäng efter 2–2 hemma mot Napoli.

Ayoze Pérez öppnade målskyttet tidigt i den första halvleken och när Harvey Barnes utökade till 2–0 med 25 minuter kvar av matchen såg segern kassaskåpssäker ut.

Men Victor Osimhen ville annat.

Den nigerianske anfallsstjärnan reducerade för Napoli med 20 minuter kvar och strax innan tilläggstiden blev han serverad av Matteo Politano och rakade in kvitteringen i tom målbur.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS