Is i magen ska ge Weissenberg medalj

På måndag är det dags för VM i klassiskt styrkelyft i Vitryska Minsk. Med i is i magen ska regerande Europamästaren Isabella von Weissenberg från Göteborg jaga medalj. – Man ska inte tänka så mycket, det är onödigt.

ANNONS
|

Isabella von Weissenberg är i full gång med förberedelserna inför stundande VM i Minsk. Med mindre än en vecka kvar tills det gäller får GP tag i henne, mellan två tunga träningspass.

–Du får ursäkta om jag flåsar... man är lite andfådd just nu, jag har precis kört två repetitioner med tunga marklyft, säger den regerande Europamästaren.

Full förberedelse nu alltså?

– Ja, det har varit rätt hård träning den senaste tiden. Det här blir dock mitt sista tunga pass innan tävlingen drar igång.

Inte helt nöjd med träningsperioden

När 28-åringen från Högsbo närmar sig tävlingen erkänner hon dock att uppladdningen inte varit helt som hon önskat. Även om hon är nöjd med sin fysiska formså har plugg och jobb tagit upp en del av hennes tid, något som påverkat den mentala förberedelsen.

ANNONS

–Jag har ärligt talat inte haft den bästa träningsperioden, livets omständigheter har gjort att saker kommit i vägen för träningen. Men det har mer varit en stress, för den fysiska formen är jag nöjd med.

Weissenberg fortsätter:

–Men sen är det ju fantastiskt att jag är helt skadefri!

"Inget värre än att försvara"

För Isabella, som kommer in i mästerskapen med ett världsrekord i knäböj (192,5 kg) och två EM-guld, handlar mycket just nu om att styra sina tankar.

– Jag försöker mest ha is i magen, man vet ju ändå aldrig vad som kommer hända under tävlingarna eller hur det kommer gå. Man ska inte tänka så mycket, det tycker jag är onödigt. Istället försöker jag mest fokusera på att det kommer bli kul.

Hur mycket stärker det dig att veta att du har världsrekord i knäböj?

–Det är ju såklart en prestation jag är otroligt stoltöver. Men samtidigt finns det ju inget värre än att försvara någonting.

Tror på medalj

Weissenbergs absoluta styrka är som sagt knäböj, när det kommer till marklyft är hon innehavare av Europarekordet (207,5kg), däremot ser hon inte att hon har en chans när det kommer till bänkpress. Men i det stora hela tror hon på medalj.

– Som jag ser det är Kimberly Walford från USA som är storfavorit, sen är vi fem väldigt jämna bakom henne. Men jag har alltid som motto att jag inte kan göra mer än mitt absolut bästa.

ANNONS

Isabella von Weissenberg:

Ålder: 28 år. Bor: Högsbo, Göteborg. Främsta meriter: SM-guld och silver, två EM-guld samt ett VM-silver och brons. * Personbästa i knäböj:192,5 kg (Världsrekord). * Personbästa i bänkpress: 97,5 kg. * Personbästa i marklyft: 207,5 kg (Europarekord).

*– resultaten är från tävlingar, ej träning.

ANNONS