Mellanbrorsan slog morsans klubb

Snacka om att komma hem. Faluns Emil Kalentun är fostrad i Lindås, och hans mamma är ordförande i klubben. På lördagen visade han att de gamla kompisarna har en bit kvar till Sverigetoppen.
– De ska inte kunna vända mot ett lag som Falun, säger han.

ANNONS
|

Det är en riktigt innebandyfamilj vi talar om. Mamma Åsa är alltså ordförande i Lindås, och lillbrorsan spelar med ungdomslaget. Storebror Filip finns i Warberg, medan mellanbrorsan Emil lämnade Västkusten för Dalarna redan efter högstadiet.

– Man var ju lite nervös innan, det här med att tvätta och laga mat… men vi är två spelare som delar på en trea, så det har gått bra, säger han.

Det var innebandygymnasiet som lockade, och därifrån var steget inte långt till storlaget Falun. På lördagen kom de till Lindås och redan efter en kvart var ställningen 5–0 till gästerna. Lindås repade sig sedan, men slutresultatet var odiskutabelt: 11–4.

ANNONS

LÄS MER:Så gick Lindås från fyran till finrummet

"Uppförsbacke hela tiden"

För Emil Kalentun var det en speciell match.

– Det var kul att komma hem och möta alla gamla kompisar. Man har ju vuxit upp med att se de här spelarna, så det är kul att det klarade att ta sig upp i finrummet.

Upp till Faluns klass har Lindås dock en bit kvar.

– De fick en jäkligt dåligt start och hade uppförsbacke hela tiden. Och de ska inte kunna vända mot ett lag som Falun. Vi går ju för guldet, det är det alla siktar på, säger Emil Kalentun.

Och kanske kan Lindås en dag återförena de tre bröderna.

– Det hade varit häftigt! Vi har haft bra juniorer här så det är klart att det hade varit coolt att komma hem och vinna med dem.

ANNONS