Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Ingen kvallycka för Eriksson i Swedish Open

Trots en spelmässigt stark prestation fick Markus Eriksson lämna Swedish Open redan i kvalet efter förlust i två raka set mot argentinaren Federico Delbonis. – Jag kom igång lite mer i andra set, men det var några tajta bollar jag inte fick med mig, säger göteborgaren till GP.

Efter att regnet spolat bort stora delar av söndagens tävlingar var det på måndagen dags för Markus Eriksson att, på ett blåsigt centercourten, kliva in i kvalet till Swedish Open. Men resan i Båstad blev inte särskilt långvarig för göteborgaren, som fick lämna turneringen redan efter en match. 

Eriksson, som fick tuffast tänkbara lottning i form av kvalets förstaseedade Federico Delbonis, bjöd stundtals på fin tennis, men trots att han i delar av matchen pressade argentinaren nådde 27-åringen inte hela vägen fram utan föll i två raka set, (4-6, 4-6). 

– Det är riktigt tungt nu, säger Eriksson efter förlusten.

Han fortsätter: 

– Det var väldigt svårspelat i vinden, och jag var inte riktigt beredd på att jag skulle få spela på centercourten, det blir lite annan vind där. Vinden går runt mycket, avståndet bak till väggen är ganska mycket längre på center än vad det är på de andra banorna, så avståndsbedömningen blir annorlunda. Ibland tror man att en boll sitter, när den är ute och så vidare. 

Han var inte nöjd med sin egen prestation – men tar ändå med sig delar av insatsen. Inte minst i andra set då han periodvis störde favoriten. 

– Jag är besviken över att jag inte kunde hålla mitt spel hela tiden. Samtidigt är han otroligt svårspelad och bjuder inte på mycket. Jag kom igång lite mer i andra set, men det var några tajta bollar jag inte fick med mig, så det var synd. 

Han fortsätter: 

– Jag började styra honom mer där, hade jag lyckats få till ett tredje set hade jag kanske kunnat spela ännu bättre, men jag fick ett oturligt break emot mig, och han servade väldigt bra. 

Tung dag för svenskarna

För Delbonis del fortsatte framgången under måndagen. Han vann även sin andra kvalmatch, mot Stephane Robert, och blev därmed en av fyra kvalvinnare som tar sig in i huvudturneringen. För Erikssons del väntar några dagar i Båstad innan han flyger vidare till Finland för en Challenger-tävling. 

– Det var tungt att det inte gick hela vägen, jag fick en tuff lottning igen, säger han.  

Och det var en tung dag för svensk del i Båstad. Övriga svenska kvalspelare, Fred Simonsson, André Göransson och Isak Arvidsson fick också lämna redan i den första kvalrundan.  

Dessutom fick Mikael Ymer, efter två jämna set, lämna huvudtävlingen i den första omgången sedan han förlorat med 6-7, 5-7 mot schweizaren Henri Laaksonen. 

Mest läst