Inga brottsmisstankar efter cykelstjärnas död

Den danske cykelstjärnan Chris Anker Sørensen har avlidit efter att ha blivit påkörd av en bil i Belgien. Åklagarmyndigheten i Brugge har slagit fast att bilisten inte gjorde något fel vid olyckstillfället.

ANNONS
|

Det före detta proffset var i Belgien för att kommentera VM på landsväg för danska TV2.

– Nu kör vi för Chris i VM. För att visa vår respekt för allt han har gjort och för hans alltför tidiga bortgång, säger cyklisten Martin Petersen till TV2 inför tävlingarna som inleds på söndagen.

Med anledning av dödsfallet flyttar TV2 sin bevakning av VM, från Belgien till Danmark.

– Vi har sagt till alla de våra i Belgien att de inte ska jobba (på söndagen). Vi klarar att sköta bevakningen från Odense, säger John Jäger, chef för handboll och cykling på TV2 Sport.

ANNONS

Kanalens utsända i Belgien har även erbjudits krisstöd och har fått besked om att de själva får avgöra om de vill stanna eller resa hem.

Samtidigt slår åklagarmyndigheten i Brugge fast att bilisten inte gjorde något fel vid olyckstillfället.

"I den korsningen har cyklister väjningsplikt" skriver man i ett uttalande.

Chris Anker Sørensen var proffs mellan 2005 och 2018. Han deltog bland annat i fem Tour de France och vann en etapp i Giro d'Italia. Han blev 37 år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS