Imponerande vändning av Björklöven

|

0–1 efter första perioden. 1–3 efter andra. Sedan satte hemmalaget Björklöven fart – och då hängde Leksand inte alls med. Med fem mål i tredje perioden vände den hockeyallsvenska klubben 1–3 till 6–3, och säkrade därmed säsongens första trepoängare.

Fredric Andersson och Alex Hutchings stod för två mål vardera.

AIK fick en betydligt enklare resa fram till 4–2 borta mot Almtuna.

Jens Jakobs tog vara på ett friläge och gav gästerna ledningen i slutet av första perioden. I andra ökade Kalle Jellvert – snyggt framspelade av Joakim Thelin – på till 2–0 och sedan lade Max Lindholm in trean i öppet mål efter målvakten Arvid Ljungs misstag. Även AIK:s 4–0-mål, styrning av Victor Ekarv, var ett resultat av Ljungs slarv.

Fredrik Forsberg och Albin Lundin reducerade för Almtuna.

AIK toppar den haltande tabellen på sex poäng. Närmast jagande är BIK Karlskoga, fyra poäng, och sedan följer åtta lag på vardera tre poäng.