Ilska i Rosengård efter poängtapp

|

Det var i den 83:e minuten som Caroline Seger trodde sig ha nickat in ett segermål, men domaren Sara Persson ansåg inte att bollen passerat mållinjen.

- Vi måste ha bättre domare i damallsvenskan om vi ska tas på allvar. Det är ett Kalle Anka-domarsystem, sade tränaren Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

"Då är bollen inne"

Caroline Seger var säker på att hennes nick passerat mållinjen. TV-bilderna gav henne inte hundraprocentigt rätt, men visade att den Vittsjöförsvarare som fick undan bollen stod bakom mållinjen.

- Efter nicken står jag bakom mål och ser hur hon står inne i målet. Då är bollen inne. Sedan är det inte kameror från alla vinklar i damfotbollen och det är svårt att se det, men nu spelar det ingen roll för det är redan färdigt, sade Seger, som varnades för vilda protester, till Sydsvenskan.

Vid en trepoängare hade Rosengård haft chansen att gå om ledande Linköping i samband med seriefinalen på Malmö IP kommande söndag. Men två tappade poäng innebär att Linköping är fyra poäng före Rosengård inför toppmötet.

Tappade spelet

Rosengård slarvade dock bort segern i Skånederbyt. Laget var helt överlägset i första halvlek och gick fram till 2–0 efter en språngnick av Hanna Folkesson och ett inläggsförsök som gick direkt i mål från Alexandra Riley.

Men Rosengård tappade spelet i andra halvlek. En reducering av Emmi Alanen och kvittering på straff i 74:e minuten genom Linda Sällström – Vittsjös två enda avslut på mål under matchen – grejade krysset.

Rosengård fick sin sex matcher långa segersvit utan ett insläppt mål bruten.

Serietrean Eskilstuna krossade Limhamn/Bunkeflo och vann med 4–0 sedan Loreta Kullashi blivit tvåmålsskytt och femman Piteå vände 0–1 till 2–1 hemma mot Kristianstad den sista kvarten.