Ikonens vilda firande efter Zlatans drömmål

Zlatan Ibrahimovic sänkte Southampton i Ligacup-finalen. Då jublades det på läktaren – särskilt av Sir Alex Ferguson.

ANNONS
|

På plats på Wembleys läktare under Ligacup-finalen mellan Manchester United och Southampton var självklart Sir Alex Ferguson. Skotten som ”blev” Manchester United. Han var klubbens tränare under 27 år och vann 26 titlar under samma era.

På planen i Ligacup-finalen var det Zlatan Ibrahimovic som spelade huvudrollen. Med två mål såg han till att säkra titeln för sitt Manchester United. Hans första mål i matchen kom efter en makalös frispark. En frispark som fick Sir Alex Ferguson att hoppa upp ur sin stol på läktaren och jubla rejält.

Kanske jublar Ferguson lite extra över att det är just Zlatan Ibrahimovic som allt som oftast spelar huvudrollen för United. Sir Alex Fergusons assisterande tränare Mike Phelan avslöjade för Manchester Evening News i höstas att Ferguson var ute efter Zlatan.

ANNONS

– Det måste finnas ögonblick i en karriär som Sir Alex Ferguson hade där du möter spelare som Zlatan Ibrahimovic. Jag är säker på att han var på radarn flera gånger. Men han har i toppklubbar och då var det svårt, även för Manchester United att få honom till Premier League, sa Phelan.

Trots segern i Ligacupen och att United nu jagar topp-fyra placering i Premier League så är inte alla övertygade om lagets storhet. En som inte direkt jublar är United-ikonen Roy Keane.

– Jag tittar på United. De är sexa i Premier League och folk pratar om ”vi kan se framsteg”. Men, de är sexa i ligan. De har inte slagit någon på tre månader. Jag bedömer United efter de stora matcherna. Om du vill spela för United och vara framgångsrik så är det de matcherna du ska vinna, säger Keane till ITV.

ANNONS