Örebros Kennedy Igboananike jublar efter att ha gjort 1-0 målet under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Örebro SK och IK Sirius FK på Behrn Arena.

Igboananike slog till med drömmål mot Sirius

|

Ett par veckor efter matchen mot AFC Eskilstuna, i den andra omgången, uppmärksammades en vass armbåge från Igboananike och ÖSK:s stjärnanfallare åkte på en uppmärksammad avstängning i fyra matcher.

- Det har varit jättejobbigt, att få fyra matcher för det där. Men vad ska jag göra, det är bara att acceptera deras beslut. Sen är det bara att ta chansen när man får spela igen.

Hyllade sig själv

Och det gjorde Kennedy med besked på måndagskvällen i återkomsten hemma i Örebro. Igboananike var stekhet, skapade chanser i massor och gjorde alltså mål direkt när ÖSK tog första trepoängaren sedan den 16 april.

Och inför mötet med Sirius hade inte Örebro gjort mål sedan den sjätte omgången genom just Kennedy Igboananike.

- Jag tycker att min insats är fantastisk eftersom jag inte har spelat på så länge, säger han och tillägger med ett flin:

- Men jag kunde ha gjort fler mål. Jag måste träna mer avslut nu.

ÖSK tog grepp om matchen direkt – och det var framförallt Kennedy Igboananike och yttern Michael Omoh som var på spelhumör.

Sirius missade straff…

Efter drygt en halvtimme stoppade Kennedy Igboananike måltorkan på 434 minuter med ett drömmål. Michael Omoh skickade iväg ett inlägg och Kennedy kastade sig fram och skallade in bollen i mål. Fullträffen som han sedan firade med en volt vid ÖSK-klacken var lika läcker den.

- Jag bara såg att han kommer slå in den på första stolpen. Sen var det bara att slänga sig fram och nicka in bollen.

Men ett par minuter efter målet var Sirius nära att kvittera. Detta efter att domaren Stefan Johannesson blåst för straff när bollen träffat Michael Omoh på handen. Kim Skoglund klev sedan fram till straffpunkten men ÖSK-målvakten Oscar Jansson gick åt rätt håll och räddade.

Mittfältare avgjorde

Drygt tio minuter in i andra halvleken tryckte ÖSK-mittfältaren Johan Mårtensson distinkt in 2–0 efter ett utmärkt inspel från Logi Valgardsson.

Och efter 67 minuter gjorde Oscar Jansson en fanatisk benparad på Alexander Nilssons skott. Jansson lyckades också rädda returen och blev liggande en stund på konstgräset efter att ha åkt på en smäll i ansiktet.

När ett par minuter återstod av ordinarie tid fastställde Siriusförsvararen Jesper Arvidsson slutresultat när han vackert skruvade in en frispark.