IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili (v) och Rosenborgs tränare Eirik Horneland (h)
IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili (v) och Rosenborgs tränare Eirik Horneland (h) Bild: Bildbyrån

IFK Göteborgs möte med mästarlaget ställs in

Rosenborg BK ställer in sin träningsmatch med IFK Göteborg. Detta trots påskrivna kontrakt med portugisiska arrangören.
– Vi får försöka få detta utrett först, vad fasen det är som pågår, säger Alf Westerberg, administrativt ansvarig för A-truppen.

ANNONS
|

På lördag reser IFK Göteborg till Portugal för träningsläger. Väl där skulle laget sättas på prov genom en träningsmatch mot regerande norska mästarna Rosenborg.

Matchen skulle spelats den 11 februari – men det blir det inget med. Nu går Rosenborg nämligen ut med att laget valt att ställa in matchen.

– Denna nyhet nådde mig för en halvtimme sedan. Mig veterligen har Rosenborg inte kommunicerat detta alls till oss, säger en förvånad Alf Westerberg när GP ringer upp.

"Lika förvånade som oss"

Westerberg, administrativt ansvarig för IFK Göteborgs A-lag, är förvånad över beskedet.

– Vår arrangör i Portugal var lika förvånade som oss. Det finns ju kontrakt kring allting inför det här lägret, inklusive matchen, säger han.

ANNONS

Kan det innebär kontraktsbrott?

– Det kan bara arrangören svara på, men vi har ju skrivit på ett kontrakt...

Förklaringen från norska storklubben är att laget vill ha mer egentid.

– Vi vill få så mycket tid som bara möjligt till att träna, och därför väljer vi att ställa in matchen, säger tränaren Eirik Horneland till klubbens hemsida.

"Givetvis måste det lösas"

Om det blir någon match för IFK Göteborg under lägret i Lagos återstår således att se. Men Alf Westerberg är positiv till att Blåvitt ska få en sparringpartner.

– Det tror jag. Men det är ju denna match som vi utgått från att vi ska spela. Vi får försöka få detta utrett först, vad fasen det är som pågår. Men givetvis måste det lösas, säger Alf Westerberg.

Blåvitt inleder annars tävlingssäsongen i cupmötet med Nyköping den 17 februari. Den 25 februari väntar sedan det heta cupderbyt mot Gais på Bravida Arena.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS