Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: JOEL MARKLUND

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Hotet mot svenska spelarna – värmen i Ryssland

  Värmen ställer till problem för det svenska landslaget. När spelarna tränar är det ofta över 30 grader i solskenet. – Jag hade svårt att andas, säger Martin Olsson.

  Värmen i ryska Gelendzhik är påtaglig och termometern tickar över 30 grader allt som oftast. Något som påverkar spelarna då träningarna är mitt på dagen när solen är som starkast. Något som innebär att det blir fokus på vatten, vatten och vatten för spelarna.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Vi fick ju en del värme i Båstad och Stockholm också så det var ju inte så att första känslan här var att man blev helt chockad utan vi vet vad det handlar om, säger Mikael Lustig.

  Kör du isbad efteråt?

  – Jag brukar inte köra isbad men det var skönt när vattenspridarna gick igång.

  Vad fyller du på med?

  – Jag kör på vatten. Det räcker bra.

  Hur kommer det här påverka er under matcherna?

  – Det kommer vara lite svalare än här men det är klart att det påverkar matchbilden. Oftast när man spelar så kan man ha ett ganska likt tempo under 90 minuter men det gäller att vara smart. När man väl går så går man men att även ibland hålla lite i bollen och vila lite. Jag tror det kan se ganska tempofattigt ut ibland under det här mästerskapet.

  "Fick svårt att andas"

  Martin Olsson har även likt Mikael Lustig fokus på vatten i stora mängder och vänsterbacken kommer hålla sig undan från solen – när chanserna ges.

  – Man måste få i sig mycket vätska och sen kör vi återhämtning på hotellet och då är man inte så mycket i solen. Men jag försöker njuta lite också för jag har inte sett så mycket sol i Swansea, säger han.

  Hur påverkar värmen tycker du?

  – I dag kände jag efter första löpningarna att jag fick svårt att andas. Men efter ett tag blir det lättare.

  Att det skulle vara bättre att vara målvakt i den ryska sommarvärmen är något som Robin Olsen inte håller med om.

  – Vi har det tufft också på träningarna! Det är lite tufft med värmen men det är inget som jag ska klaga på överhuvudtaget, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.