Hon ska hålla nollan i profilstarkt herrlag

Hon hade tänkt avsluta karriären efter SM-guldet med Pixbo i våras. Men över en middag tog allt en oväntad vändning. Nu förbereder Charlotte Holt sig för en utmaning utöver det vanliga – spel med elitveteranernas herrlag i division 2. – Det ska bli fantastiskt kul och en häftig utmaning, säger målvakten till GP.

ANNONS
|

Inför förra säsongen skapade Daniel Dahl och de andra gamla Pixbo-rävarna ett helt nytt lag när de tog över Partille IBS division 3-lag.Med tidigare stjärnspelare som Anders Hellgård och Peter Runnestig i laguppställningen kunde man komfortabelt ta klivet upp till division 2. Nu väntar nya utmaningar för laget som i år har bytt namn till Porthälla.

I veckan samlades veteranerna för säsongens första träning.På plats i Ugglumshallen fanns flera av lirarna som var med i våras när avancemanget till division 2 säkrades – men också ett nyförvärv som säkerligen kommer få innebandy­sverige att höja på ögonbrynen.Norska landslagsmålvakten Charlotte Holt, så sent som i våras SM-guldvinnare med Pixbos damer, har lämnat Mölnlyckes stolthet för att den här säsongen i stället ta en plats i målburen i Porthällas herrlag.

ANNONS

– Det är en ära att få vara med här, det är ju en hel del SM- och VM-guld bland de här grabbarna, säger Charlotte Holt inför första träningen med nya laget.

Guldvinnarens plan var egentligen att avsluta karriären. Men över en middag en försommarkväll i juni hemma hos Peter Runnestig fick hon anledning att tänka över sitt beslut.

– Vi var några som satt och käkade middag innan vi skulle på Håkan Hellström-konsert. De började prata om att Porthälla behövde en målvakt, och någon föreslog mig. Jag skrattade mest, och sa ”Är ni på riktigt? Jag är ju tjej om ni har missat det”. Men jag var intresserad, även om jag aldrig trodde att det skulle bli av, haha.

Daniel Dahl fick höra om idén och nappade direkt. Två veckor senare var dispensen i hamn.

– Jag har nog aldrig hört om något liknande i innebandyvärlden, en tjej som spelar med ett herrlag på den här nivån, det är jäkligt häftigt, säger den spelande tränaren om lagets senaste rekrytering.

Han tror att nyförvärvet snabbt ska komma in i laget.

– Det blir intressant med gruppdynamiken, att se hur en tjej funkar i ett herrlag. Det blir en annan stämning. Men jag tror det går några veckor sedan är allt som vanligt. Och för mig spelar det ingen roll om det är en kille eller tjej som är bakom masken, målvakt som målvakt. Hon är inte med här bara för att hon är tjej, hon är här för att hon är SSL-dam och norsk landslagsmålvakt, hon är grym, säger Daniel Dahl.

ANNONS

Innebandyförbundet har godkänt övergången och nu är Charlotte Holt spänd på att få komma igång.

– Det är mest kul, samtidigt känner jag att jag har lite press på mig. Skotten kommer vara mycket hårdare och det kommer att gå snabbare. Sedan kommer det ju inte bara vara att ställa sig i mål och spela innebandy heller, utan jag lär stöta på en hel del trashtalk och gliringar, man vet ju hur killar kan vara...

Hon fortsätter:

– För grabbarnasskull hoppas jag att det går bra, då kan de ju skoja med motståndarna om att ”Vi vann trots att vi hade en tjej i mål”, haha. Men jag bryr mig mest om att ha kul, att vi är många på träningarna och att det kommer publik och hejar på oss.

Eventuella psykningar från motståndarna är dock inte något som bekymrar målvakten.

– Jag har alltid varit lite av en pojkflicka. Jag är ganska härdad, haha.

ANNONS